Livet är teatralt-premiärpirr

AST_vaakunatunnus2_cmyk_80mm

 

Livet är teatralt-premiärpirr

När det närmar sig premiär, blir det en speciell stämning i teaterhuset. Det gäller inte bara dem som står på scen, utan såklart regissör, scenograf, kostymdesigner, scen,- ljud- och ljusteknik. Ja, på alla avdelningar blir pulsen högre dag för dag då premiären närmar sig. Alla är lite nerviga – visst har jag nu skött just min andel på bästa möjliga sätt inför den här premiären?

IMG_4763_web
Bakom fr vänster Lasse Fagerström, Camilla Hellberg, Jerry Wahlforss. Framme Sofia Törnqvist. Foto:Pette Rissanen
IMG_4594_web
Bakom till vänster Jerry Wahlforss, i mitten framme Valtteri Lipasti, bakom till höger Sofia Törnqvist. Foto:Pette Rissanen

De sista detaljerna ska justeras, fungerar scenografin som den ska? Sitter kläderna bra och är de bekväma att spela i?Blir rytmen rätt och tajmingen på plats på scenen? Fungerar mikrofonerna och ljudeffekterna? Har vi marknadsfört pjäsen på rätt sätt, ser vi det på scenen som vi beskrivit på vår webbplats, i våra annonser, i vår säsongsbroschyr? Når vi publiken?

IMG_4655_web
Bakom till vänster Jerry Wahlforss, Valtteri Lipasti, Sofia Törnqvist, Camilla Hellberg. Framme Lasse Fagerström. Foto:Pette Rissanen

Vi förbereder med att gå igenom inbjudningslistan till premiären, vilka bjuder vi den här gången? Vi diskuterar varje gång vilka personer som är viktiga för teatern, recensenter så klart, samarbetspartners, bidragsgivare osv. Vi smyckar entrén med finska flaggor, röd matta och facklor. Vi fixar blommor till alla medverkande, vi ser till att det finns bubbeldricka att skåla med efter föreställningen,  vi kollar vem eller vilka som ska hålla tal. Vi dukar och dekorerar och ordnar med mat för premiärfesten.

OCH framförallt håller vi upp tummarna att ALLT SKA GÅ BRA!

Ursäkta, talar du svenska? Premiär på Tiljan 3.12 kl 19.

Maria Olin
Informatör