Sommartidningen

51 KESÄ 2022 www.kuivatalo.fi Täältä löydät kesäbrunssit Turussa On sunnuntai ja kello on yksi. Museo Aboa Vetus & Ars Novan kahvilassa, Pegasuksessa asiakkaiden puheensorina täyttää koko tilan. Tämän päivän toinen brunssikattaus on jo täydessä vauhdissa ja pitkä jono luikertelee noutopöydän ruokalajien ympärillä. Ystävien tai perheen kanssa lounastaminen viikonloppuisin on yhä suositumpaa. Tämän vahvistaa myös päivän ravintolavastaava Jenny Spoof. – Olemme joutuneet pidentämään aukioloaikojamme ja nyt tarjoilemme brunssia sekä lauantaisin että sunnuntaisin. Tästä huolimatta suosittelemme silti tilaamaan pöydän etukäteen, jos haluaa varmistaa istumapaikan. Tällä viikolla viikonloppu täyttyi jo alkuviikosta, hän kertoo. CAFÉ PEGASUS on tunnettu lauantain jazzbrunsseistaan, jolloin kahvilassa soi elävä musiikki. Sunnuntaisin taas hintaan kuuluu lasi kuplivaa. Spoof uskoo, että juuri sosiaalinen ulottuvuus on saanut kiinnostuksen brunsseja kohtaan kasvamaan. – Se on hyvä tilaisuus rentoutua hetken ystävien tai perheen kanssa ja syödä jotainmuuta kuin raskas ravintolaillallinen. Pegasuksen tapauksessa asiakkaita houkuttelevat vegaaniset ruoat ja kylmät salaatit. – Meillä on todella hyvä salaattivalikoima, vaikka itse sanonkin. Ja on meillä myös lapsille lihapullia ja sen sellaista, vaikka ne eivät niitä suosituimpia ruokalajeja nykyään olekaan. ASIAKASKUNTA on laaja – brunssi näyttää houkuttavan kaikkia. – Meillä käy brunssilla kaikenlaisia asiakkaita lapsiperheistä ja kaveriporukoista vanhempiin pariskuntiin. Tässä on totta tosiaan jokaiselle jotakin, Spoof sanoo. Juuri tänään ulkona käy kolea tuuli ja ulkopöydät ammottavat tyhjyyttään, mutta Spoofinmukaan kauniilla säällä sisäpihankin paikat täyttyvät. – Tämä on itse asiassa ensimmäinen kesä, jolloin brunssin voi nauttia myös terassilla, mutta se tulee osoittautumaan hyvin suosituksi kunhan säät lämpiävät. Robin Sjöstrand 050 301 4856 robin.sjostrand@aumedia.fi Suom. Kaj Wallenius » »Ruokakaupunki Turku herää henkiin korona-unien jälkeen. Etenkin brunssikulttuuri on nousussa.Turussa löytyy ainakin 18 paikkaa, joissa viettää lauantai- tai sunnuntai-iltapäivän ystävien tai perheen kanssa. TÄYTTÄ. Pitkä jono kiemurtelee noutopöydän ruokalajien luokse. Café Pegasuksessa vegaaniruoka ja erilaiset salaatit houkuttelevat asiakkaita. Lihapullia ja muita vastaavia löytyy lasten iloksi. ROBIN SJÖSTRAND Turun brunssit Bagel House Brahenkatu 2 Lauantaisin klo 11-15. Brunssi lautastarjoiluna, sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan. Tällä hetkellä pääruokana tarjoillaan täytetty bao-leipä. Saatavilla vegaanisena. 25 euro. Café Pegasus (Aboa Vetus &Ars Nova) Itäinen rantakatu4 Lauantaisin (jazzbrunssi) ja sunnuntaisin kattaukset klo 11 ja 13. Runsas noutopöytä, kahvila pöytävarausta. 24,50euro. Café Victor (Turun taidemuseo) Aurakatu 26 Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-13. Kolmen ruokalajin brunssi pöytiintarjoiltuna. 22 euro. Fat Bull’s GastroHouse Eerikinkatu8 Lauantaisin klo 12. Joka toinen viikko BBQ-brunssi. Lisätietoja ravintolan kotisivuilta. Fiilis Café&Bistro Kiinanmyllynkatu 5A Lauantai 18.6. ja 30.7. kattaukset klo 10.30, 12.05 ja 13.35. Keto-brunssi kerran kuukaudessa edellämainittuina päivinä - tulevat päivämäärät tiedotetaan ravintolan kotisivuilla. 24 euro. Fontana Aurakatu 1 Lauantaisin klo 10-14, sunnuntaisin klo 12-14. Brunssilautanen, jossa leipää, croissantti, leikkeleitä, pikkusuolaista ja amerikkalaisia räiskäleitä. 18 euro. Grädda Piispankatu 15 Sunnuntaisin klo 12-15. Runsas noutopöytä, pääruoka ja kakkua. 35 euro. Göran (ForumMarinum) Linnankatu 72 Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Saaristolaispöytä. 28 euro. Julinia Linnankatu 18 Lauantaisin klo 12-15. Saaristolaispöytä. 25 euro. Kulma Brahenkatu 2 Lauantaisin klo 11-15. 17,50euro. LogomoKitchen Junakatu9 Lauantaisin klo 11.30-15. Runsas noutopöytä ja jälkiruokapöytä, jossamm. vohvelipiste. 24 euro. MBistro Eerikinkatu 16 (Kauppahalli) Lauantaisin klo 11-15.30. Brunssilautanen, jossa laatu korvaa määrän. Myös take away. 19,90euro. Meet &Bite Kaivokatu 18 Lauantaisin klo 11-15. Lämmin shakshuka lisukkeineen. Pöytiin tarjoilu. Myös vegaaninen vaihtoehto. 25 euro. Rebelle Eerikinkatu 7b Lauantaisin klo 11. Uusi brunssiteema lähes joka lauantai, 25 euro. Roots Kitchen Eerikinkatu 16 (Kauppahalli) Lauantaisin klo 11-15.30. Kasvisbrunssilautanen, kaksi eri kokoa. 12/18 euro. Tiirikkala Linnankatu 3 Sunnuntaisin klo 12-15. Brunssilautanen liha- tai kasvisvaihtoehto sekä pieni noutopöytä. Myös take away ennakkotilauksesta. 22 euro. TurunKellariravintola Linnankatu 16 Lauantaisin klo 12-14.30. Saaristolaispöytä sekä pääruoka ja jälkiruoka. 18 euro. 3. Linja Linnankatu88 (satamassa) Lauantaisin klo 11 ja 13 (kaksi kattausta). Runsas noutopöytä, jossa on kylmiä ruokia, lämpimiä ruokia, voileipiä ja jälkiruokia. 26 euro. Verkstäder i Halikko och Nagu Verstaat Halikossa ja Nauvossa 044-268 1408 Traditionellt fönsterhantverk Perinteistä ikkunakunnostusta www.ikkunapaja.fi ikkunapaja@gmail.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MjkzNDM=