Just nu
 • No Picture
  Räckte inte för att i längden störa ett topplag av Dickens kaliber. Stryk med sju mål.
 • No Picture
  ParSport avslutade hockeytrean med att på lördagen utklassa jumbolaget Laitilan Jyske på bortaplan. Matchen i Letala slutade 0–18 (0–3, 0–3, 0–12). ParSport hade fullt lag med fyra kedjor och tre backpar. Sjutton, dvs alla utom en utespelare, kom med i
 • Jami Virtanen, Pargas IF.
  4-2 blev resultatet då PIF tog emot ett reservbetonat ÅIFK på lördagen.
 • No Picture
  Atlas gick sina egna vägar så fort kamratgänget jobbat sig i kapp. Femteplatsen dock fortfarande inom räckhåll för handbollsherrarna.

Senaste kommentarer

Följ oss på Facebook

FNB

Helsingfors 28.02.2015, 21:03

Kultur

Krista Kosonens karaktär Tsiisus Nieminen var vunnit musik-komeditävlingen Kingi på MTV3.

Segern kom i finalen på lördagskvällen. Då hade deltagarna redan gallrats ner till två: Tsiisus Nieminen och Martti Alanen, som spelades av Riku Nieminen.

Tävlingen har pågått sedan januari. Publiken har röstat bort en fiktiv deltagare per avsnitt. Bland annat Aku Hirviniemis, Armi Toivanens och Jussi Vatanens karaktärer fick se sig utslagna före lördagens final. (FNB)

Bildtext:

Falun 28.02.2015, 20:15

Sport

Jim Härtull och Ilkka Herola stod för en bra skidinsats och slutade fyra i sprintstafetten i nordisk kombination vid skid-VM i Falun. Frankrike vann guld före Tyskland och Norge.

Finland låg femma efter backmomentet och passerade Tjeckien under den avslutande sprintstafetten. Japan låg tvåa, men föll till sjätte plats.

Härtull och Herola var 45 sekunder ifrån ett brons.

– Nu hade vi då en bra dag. Ganska bra prestationer i backen och riktigt bra åkning av båda två, säger Herola.

– Det här var ju nog en lättnad också. Vi fick till en liten ansiktslyftning.

Skidmomentet i lagsprinten består av tio sträckor på 1,5 kilometer. Herola och Härtull låg ofta jämnt med italienarna Samuel Costa och Alessandro Pittin.

– Det avgjordes nog då han som åkte mina sträckor (Costa) blev lite efter på varje varv. Pittin åkte bra, men måste alltid åka ikapp oss och orkade inte längre i slutet, säger Herola.

Petter Kukkonen, chefstränare i nordisk kombination, är mycket nöjd med fjärdeplatsen. Speciellt Härtulls åkning såg han som mycket lovande med tanke på framtiden.

– Han är samma typ av åkare som Hannu Manninen. Men Hannu hade förstås ännu bättre egenskaper, säger Kukkonen. (FNB)

Bildtext:

Falun 28.02.2015, 19:27

Sport

Finlands lag presterade för dåligt för att få hoppa två gånger per man i lagbacken i Falun. Finland missade en plats i andra omgången med 3,9 poäng. Tjeckien tog den åttonde och sista platsen.

Norge var bäst i första omgången före Japan och Österrike.

Jarkko Määttä, Lauri Asikainen, Ville Larinto och Janne Ahonen hoppade för Finland. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 28.02.2015, 19:17

Sport

Iivo Niskanen avstår det sista loppet i skid-VM i Falun, söndagens 50 kilometer. Enligt kvällstidningen Ilta-Sanomat har han haft symptom som tyder på luftrörskatarr under veckan.

Tidningen var först med nyheten, som bekräftades för FNB av landslagets chefstränare Reijo Jylhä. Lagledningen motiverade sina sena besked med att Niskanen ville hålla dörren öppen för deltagande så länge som möjligt.

Ristomatti Hakola tar Niskanens plats på söndag. (FNB)

Bildtext:

Stockholm 28.02.2015, 16:07

Utrikes

I dag är det 29 år sedan Sveriges dåvarande statsminister Olof Palme sköts ihjäl på Sveavägen i Stockholm. I förmiddags deltog statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin vid en kransnedläggning vid Palmes grav vid Adolf Fredriks kyrka.

Utredningen av mordet pågår fortfarande. Fem personer arbetar med utredningen som i nuläget omfattar 250 hyllmeter material och som växer hela tiden.

– Vi får in ungefär 2-3 tips i veckan som vi jämför med gamla uppgifter för att se om de tillför något nytt, berättar gruppens chef Hans Melander på polisens webbsajt.

Kanske kommer fler uppslag in i dag, då Palmeenheten har öppen telefonmottagning via nummer 11414 för att ta emot tips om mordet.

I juli 1989 dömdes Christer Pettersson till livstids fängelse för mordet, men Svea hovrätt friade honom senare. Christer Pettersson dog 2004. (FNB)

Bildtext:

Falun 28.02.2015, 15:30

Sport

Therese Johaug var överlägsen etta på damernas sista distans i skid-VM – 30 kilometer i klassisk stil. Norge vann dubbelt, då Marit Björgen gick i mål drygt 52 sekunder efter segraren. Publiken i Falun fick jubla åt en svensk medalj även på lördagen, då Charlotte Kalla lade beslag på tredjeplatsen.

Kalla var en och en halv minut efter segraren i mål. Kerttu Niskanen var fyra och klart bästa finländare, 24 sekunder efter Kalla. (FNB)

Bildtext:

Moskva 28.02.2015, 14:33

Utrikes

En stor folkmassa har samlats på platsen där den ryska oppositionspolitikern Boris Nemtsov mördades, rapporterar FNB:s stringer i Moskva Iida Tikka. En stor mängd blommor har lämnats på bron och folk som är på väg med blommor syns runtom på stan.

Tikka beskriver stämningen som frustrerad och arg. Människorna diskuterar politik med hög röst, vilket är rätt ovanligt i Moskva, säger Tikka. (FNB)

Bildtext:

Pargas

Recensioner

Kimitön

Sök

Service är lokalt

Service är lokalt

Annonser

Jobben.fi