Just nu
Dagens goding

Garngraffiti i historisk miljö

Knit’n’tag Turku pryder kajerna vid Aura å från Domkyrkobron till Biblioteksbron. Över 30 träd längs ån står i färggrann stickad och virkad graffitiskrud som föreningar, skolor, konstnärer och entusiaster tillverkat under vintern.
Husdjur – en del av familjen
Eurovision Song Contest 2015
Service är lokalt
Min spelvärld

Följ oss på Facebook

Sök

Parcall 2015
Forte 2015
Pihamökki sommar
Villa Rainer öppet
Ruisrock 2015
Partel sidebanner
Åbolands fastigheter 2015
Högskola på Åland
Pihamökki sommar
Boknäs 2015
Laakeri-Center 2015
Veritas 2015
Naantalin Music 2015

FNB

Helsingfors 28.05.2015, 13:08

Inrikes

Ett Jet Time-flygplan på väg till Antalya i Turkiet blev tvunget att vända tillbaka till Helsingfors-Vanda flygplats på grund av ett tekniskt fel vid sjutiden i morse.

Ilta-Sanomat rapporterade först om händelsen. Enligt tidningen hade planet finländska turister ombord.

Flygplanet var tillbaka i Finland vid halvniotiden. (FNB)

FNB

Bildtext:

London 28.05.2015, 13:01

Utrikes

Storbritanniens premiärminister David Cameron inleder i dag en två dagar lång rundresa i EU- Målet med resan är att samla stöd för de brittiska kraven på en reform av unionen innan Storbritanniens folkomröstning om medlemskapet.

I dag träffar Cameron Nederländernas premiärminister Mark Rutten i Haag och Frankrikes president Francois Hollande i Paris. I morgon ska Cameron förhandla med Polens premiärminister Eva Kopacz i Warszawa och förbundskansler Angela Merkel i Berlin. (FNB)

FNB-AFP

Bildtext:

Bryssel 28.05.2015, 12:01

Ekonomi

Efter en hel natt med slutförhandlingar har EU-länderna och EU-parlamentet enats om vägen vidare för den stora investeringsfond som EU-kommissionen hoppas ska bidra till ny fart i ekonomin.

Torsdagens uppgörelse om den så kallade Efsi-fonden kom bland annat sedan parlamentet fått löfte om att inte lika mycket startpengar som planerat ska tas från forsknings- och utvecklingsanslag.

"Båda förhandlingssidorna tvingades göra uppoffringar för att få igenom planen för att skapa arbetstillfällen och tillväxt. Alla har fått göra eftergifter, men jag tror att vi alla kämpade för bästa möjliga resultat", kommenterar Jean Arthuis, ordförande i parlamentets budgetutskott, i ett pressmeddelande.

Såväl EU-ländernas finansministrar som EU-parlamentet väntas nu ge definitiva klartecken för fonden inför nästkommande EU-toppmöte i slutet av juni. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hoppas att Efsi-fonden i slutändan ska ge investeringar på över 300 miljarder euro och skapa en miljon nya jobb. (FNB–TT)

FNB-TT

Bildtext:

Wang Kelian 28.05.2015, 11:56

Utrikes

De 139 gravar som hittades i Malaysia i helgen innehåller bara en kropp per grav, uppgav Malaysias biträdande inrikesminister Wan Junaidi Tuanku Jaafar på torsdagen. Tidigare trodde man att de kunde finnas flera kroppar i varje grav.

Gravarna hittades vid ett läger som använts av människosmugglare nära den thailändska gränsen. De döda var insvepta i vita klädnader enligt muslimsk tradition.

Enligt ministern kommer kropparna att tas upp ur gravarna så att man kan undersöka om de dött som följd av brott.

Gränsområdet mellan Thailand och Malaysia har fungerat som mellanstation för människosmugglarna som fört flyktingar med båt från Burma och Bangladesh. Största delen av de burmesiska flyktingarna hör till Rohingya-minoriteten och flyr från förtrycket i Burma. (FNB)

FNB-AFP–Reuters

Bildtext:

Helsingfors 28.05.2015, 10:38

Inrikes

I dag blir det solsken i nästan hela landet, uppger Meteorologiska institutet.

I mellersta och norra Lappland, speciellt i Tornedalen, regnar det. Ett annat regnområde rör sig vid östgränsen. I söder blir det upp till 20 grader varmt, men i regnområdena i Lappland kan temperaturen komma att stanna vid 10 grader.

På fredagen rör sig en regnfront från väst norrut över mellersta Finland. På lördag, då vårens studenter får sina mössor, väntas till en början uppehållsväder, men på kvällen utlovas regn i västra och mellersta Finland. (FNB)

FNB

Bildtext:

Wimberley 28.05.2015, 10:14

Utrikes

Antalet döda i översvämningarna och cyklonerna i södra USA och norra Mexiko har stigit till 35, uppger nyhetskanalen CNN. Antalet befaras stiga eftersom flera personer saknas.

I Texas har hundratals människor evakuerats från de översvämmade områdena. Ösregnet har gjort räddningsarbetet i området svårt.

I storstäderna Dallas och Houston i Texas har nästan 240 flyg ställts in.

President Barack Obama har erbjudit katastrofhjälp till Texas. (FNB–AFP–Reuters)

FNB-AFP–Reuters

Bildtext:

Helsingfors 28.05.2015, 10:11

Inrikes

Sjöbevakningen meddelar att den inte kan bekräfta misstankarna om en ubåt i finska vatten i slutet av april. En del av ljudupptagningarna har naturlig förklaring, men en ubåt kan inte helt uteslutas. (FNB)

Bildtext:

Jobben.fi