Just nu
 • Lovande boxare. Jean Degni. Foto: Jean Lindén

  Jean Degni vill boxas smart

  Att tappa humöret i ringen är inte bra, säger boxningstalangen Jean Degni som går i Katedralskolan i Åbo. Se också videon där han lär intervjuarna hur man hålls på benen!
TSJ2015_banner2
Turun silmalaser_contentbanner
 • No Picture
  Ligalaget Dynamo Riihimäki vann med tre mål och går vidare. Matchprofiler. Joni Lindberg (med bollen) gjorde 7 mål och spelade som i fornstora dar, Fredrik Lundén (4) gjorde 6 mål och spelade en mycket bra match.FOTO: GÖSSE STORFORS Pargas IF:s handbollsherrar
 • No Picture
  ÅU har flyttat till Konttori i Logomo. Adressen är Hampspinnaregatan 14.
 • Fr.v. Jorma Saariketo, Heidi Loukiainen och Sami Lappalainen hoppas på bättre kriterier för den offentliga upphandlingen
  Väntar ivrigt på nya lagen 2016. Väntar ivrigt på nya lagen 2016. Hoppas att nya lagen nästa år också ska göra det möjligt att ändra och komplettera inlämnade anbud.
Sydvastens landskapsf banner

Följ oss på Facebook

Service är lokalt

Service är lokalt

Pargas

Recensioner

Kimitön

Sport

Sök

Annonser

Novia 300x200 banner
Villa Rainer banner
Laakeri Center banner
Hogskola pa Aland banner
Abolandsfastigheter banner
Veritas banner
Soitinasema banner
Parkhotel_banner
Forte_300x200_sidobanner
Boknas_banner

FNB

Åbo 28.03.2015, 22:08

Sport

TuTo-målvakten Kaapo Kähkönen stod för en perfekt insats på lördagen i den fjärde semifinalmatchen i ishockeyns FM-serie. Kähkönen stoppade alla skott och sköt dessutom lagets sista mål i 3–0-segern mot KooKoo.

Det var 36 sekunder före slutsummern som Kähkönen satte pucken i motståndarlagets tomma mål.

– Som yngre junior har jag någon gång gjort mål, men det finns inga videobevis på det. Den här gången finns det förhoppningsvis en videoinspelning och jag har bevisligen gjort mål, sade Kähkönen för klubbens webbplats.

I och med segern leder TuTo matchserien med 3–1.

I det andra semifinalparet gick Jukurit vidare efter 4–0 i matcher mot Hokki. (FNB)

Bildtext:

Kiev 28.03.2015, 20:58

Utrikes

Ett toppmöte mellan EU och Ukraina arrangeras i Kiev den 27 april, säger Ukrainas president Petro Porosjenko.

Under mötet torde man behandla Porosjenkos begäran om europeiska fredsbevarare för att övervaka situationen i östra Ukraina. Ekonomisk hjälp till Ukraina kommer också att stå på agendan.

EU-parlamentet godkände i onsdags ett finansiellt bistånd på 2,8 miljard euro till Ukraina. Betalningen är en del av Internatonella valutafondens biståndspaket. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 28.03.2015, 19:23

Sport

Regerande mästarlaget Kärpät blev det andra laget som tog sig till semifinal i FM-ligan denna säsong. Kärpät slog SaiPa hemma med 5–1 i dag och gick vidare med sammanlagt 4–1 i matcher. Tidigare hade JYP säkrat en plats i semifinal efter att ha slagit ut Blues i fyra raka matcher.

I dagens andra kvartsfinaler vann Tappara över HIFK med 2–1 och leder matchserien med 3–2, Lukko besegrade KalPa med 3–2 och leder likaså med 3–2 i matcher.

De följande kvartsfinalerna spelas på måndag. (FNB)

Bildtext:

Kano 28.03.2015, 15:11

Utrikes

Minst två personer dödades i attacker mot vallokaler i nordöstra Nigeria på lördagen. Extremiströrelsen Boko Haram misstänks ligga bakom.

– Vi kunde höra de beväpnade männen skrika "Varnade vi inte er för att rösta", sade en valfunktionär.

Boko Harams ledare Abubakar Shekau varnade förra månaden väljarna för att rösta.

Presidentvalet skulle hållas redan den 14 februari men sköts upp av säkerhetsskäl.

På lördagen drabbades valet av tekniska problem. Bland annat landets president Goodluck Jonathan lyckades inte registrera sig för att rösta i sin hemstad Otuoke i södra Nigeria på lördagsmorgonen på grund av ny teknik som inte fungerade. Han kunde registrera sig senare på dagen då det gamla manuella systemet togs i bruk. Han skulle återvända på nytt för att rösta.

Det rapporterades om tekniska problem också på annat håll i landet.

Jonathan utmanas av general Muhammadu Buhari, som styrde landet 1983–85 efter en militärkupp. (FNB)

Bildtext:

Berlin 28.03.2015, 14:38

Utrikes

Tyskland kommer att hålla en nationell minnesceremoni och minnesgudstjänst för offren i Germanwings flygkrasch i april. Alla de 150 personerna ombord dog i kraschen i de franska Alperna i tisdags.

Ceremonin hålls i Kölnerdomen i Köln den 17 april, meddelar de regionala myndigheterna. Många av offren var hemma från västra Tyskland, där Köln ligger.

I ceremonin deltar förbundskansler Angela Merkel och förbundspresident Joachim Gauck.

Anhöriga och vänner till offren, samt representanter för andra länder som berörts av flygkraschen är inbjudna.

Förbundspresident Gauck deltog på fredagen i en minnesgudstjänst för de 16 omkomna eleverna och två omkomna lärarna från en skola i den västtyska staden Haltern.

Hälften av offren i flygkraschen var tyska, medan minst 50 var spanska. Återstående offer bestod av ett dussintal nationaliteter.

Franska åklagare anser att andrepiloten Andreas Lubitz låste ut planets kapten från cockpiten och flög planet mot en bergvägg med flit. (FNB)

Bildtext:

Peking 28.03.2015, 13:55

Utrikes

Sveriges statsminister Stefan Löfven förde både dödsstraff och mänskliga rättigheter på tal när han träffade Kinas mäktigaste ledare, president Xi Jinping, i dag.

Handel, ekonomisk utveckling och miljö var några av punkterna på agendan när de båda ledarna möttes. Men frågan många ställt sig inför mötet var hur Stefan Löfven skulle närma sig känsligare samtalsämnen.

– Vi har också pratat om mänskliga rättigheter, allt från fackliga rättigheter till dödsstraff och fängslande av personer som ger uttryck för sin uppfattning, säger Löfven.

Statsministern berättade även att han lämnat in en lista, upprättad av EU, med enskilda fall till Xi Jinping.

TT: Hur reagerade de kinesiska ledarna när du pratade om mänskliga rättigheter?

– De pratar själva om mänskliga rättigheter. De är inte rädda för de orden. De säger att de har en annan uppfattning, ett annat perspektiv, på de olika frågorna som vi tar upp. De har respekt för vår uppfattning och vi är tydliga på var vi står. Men det är två länder som vill ha en bra relation och utveckla samarbetet.

Stefan Löfven hade i förväg inte sagt om han hade tänkt ta upp enskilda fall eller lämna över en lista på fångar man vill se friges på samma sätt som tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt gjorde 2008 när han träffade Kinas dåvarande president Hu Jintao. (FNB–TT–Karin Olander)

Bildtext:

Esbo 28.03.2015, 13:46

Politik

De gröna tänker inte tävla med nedskärningslistor med de stora partierna. Ordföranden för partiets riksdagsgrupp Outi Alanko-Kahiluoto säger att den offentliga sektorns strukturer måste förnyas, men det får inte ske på de fattigastes bekostnad.

Det är inte möjligt att få in Finland på en ekonomiskt eller socialt hållbar väg genom att skära i offentliga tjänster eller i grundskyddet, sade Alanko-Kahiluoto vid partidelegationens möte i Esbo på lördagen.

De grönas lösning är att öka sysselsättningen med hjälp av en basinkomst. (FNB)

Bildtext:

Jobben.fi

AU-nu-i-logomoFrån och med måndag morgon hittas ÅU på ny adress.
Vi finns då i Logomos andra våning på adressen Hampspinnaregatan 14.

För att komma till Logomo med buss tar man nummer 20 eller 61 från torget. De kör båda via Hampspinnaregatan. Också med servicelinjen 3 når man Logomo.

×