Just nu
  • Laina Kylmävesi besöker Elokolo så ofta som möjligt. Foto: Emma Strömberg

    Viktigt vardagsrum måste skära ned

    Elokolo i Åbo är en plats dit man kan komma och dricka kaffe, läsa tidningen eller umgås. Men statens pengar för att anställa långtidsarbetslösa tog slut rekordtidigt i år. Det är ett hårt slag mot föreningar som i likhet med Elokolo inte har råd att anställa själva.
Dagens goding

Dagens sommarbild: Magiskt månsken

Här är dagens sommarbild, tagen i Mustäng, Nagu, den 31 juli klockan 00.24. Magiskt månsken, tycker Katarina Palm som tagit bilden.
Service är lokalt

Följ oss på Facebook

Min spelvärld
Eurovision Song Contest 2015

Sport

Vädret

Sök

Jukupark
Åbolands fastigheter 2015
Parcall 2015
Partel sidebanner
Solliden
Laakeri-Center 2015
Sirkus Finlandia 2015
Abo stad sommar
Veritas 2015
Boknäs 2015
Hakulan Puu Byggnadsvaror
Forte 2015

FNB

Helsingfors 04.08.2015, 20:31

Sport

Mittfältaren Sakari Mattila har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Fulham i engelska andraligan, League Championship. Londonklubben gick ut med nyheten på tisdag kväll, men offentliggjorde inte storleken på transfersumman till hans tidigare norska klubb, Aalesunds FK. Hans kontrakt i Norge gällde ursprungligen till slutet av 2016 års säsong.

– Sedan jag först hörde om intresset har jag sett fram emot denna dag och nu när det är officiellt är jag förstås jätteglad, säger Mattila till sin nya klubbs webbplats efter att ha skrivit på kontraktet.

League Championship börjar på lördag och Fulham börjar på bortaplan mot Cardiff. Mattila hade inte tränat med laget när han skrev på kontraktet.

Mattila, 26, debuterade i A-landslaget i mars 2014 och har hunnit med sex landskamper. (FNB)

FNB

Bildtext:

Helsingfors 04.08.2015, 20:18

Ekonomi

Det är möjligt för Grekland och långivarna att nå enighet om ett tredje stödpaket den 20 augusti, uppger EU-kommissionens informatör. Greklands finansminister Eukleides Tsakalotos sade tidigare i dag att avtalet kan nås under denna vecka. Kommissionens informatör tog inte direkt ställning till det grekiska uttalandet, men sade att förhandlingarna rör sig i rätt riktning.

Den 20 augusti ses som en bakre tidsgräns för förhandlingarna om lånepaketet eftersom Grekland då ska återbetala ett flera miljarder euro stort lån till Europeiska centralbanken. (FNB–Reuters)

FNB-Reuters

Bildtext:

Jyväskylä 04.08.2015, 19:06

Inrikes

Mellersta Finlands tingsrätt har häktat två svenskar för inblandning i nazistupploppet i Jyväskylä på lördagen. Männen, en 25-åring och en 31-åring, misstänks på sannolika skäl för deltagande i våldsamt upplopp och misshandel.

Enligt nyhetsbyrån TT dömdes 31-åringen i våras dömdes till åtta månaders fängelse för våldsamt upplopp efter attacken mot en antirasistisk manifestation i Stockholmsförorten Kärrtorp 2013. Domen har överklagats.

Mannen uppges gruppchef i nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR). Även den andra häktade mannen rapporteras vara medlem i SMR, rapporterar TT.

Tingsrätten slog fast att åtal mot männen ska resas senast den 3 november.

I morgon ska tingsrätten besluta om de fem anhållna finska medborgarna ska häktas. (FNB)

FNB

Bildtext:

Jyväskylä 04.08.2015, 18:57

Inrikes

Mellersta Finlands tingsrätt har häktat två svenskar för inblandning i nazistupploppet i Jyväskylä på lördagen. Männen, en 25-åring och en 31-åring, misstänks på sannolika skäl för deltagande i våldsamt upplopp och misshandel.

Tingsrätten slog fast att åtal ska resas senast den 3 november.

I morgon ska tingsrätten besluta om de fem anhållna finska medborgarna ska häktas. (FNB)

FNB

Bildtext:

Jyväskylä 04.08.2015, 18:47

Inrikes

Mellersta Finlands tingsrätt har häktat två svenska medborgare för nazistupploppet i Jyväskylä. Männen misstänks för våldsamt upplopp och misshandel. (FNB)

Bildtext:

Djibouti 04.08.2015, 18:15

Utrikes

Djibouti som ligger i Afrikas horn får hjälp med att grunda sitt nationella flygbolag igen, av heavy metal-bandet Iron Maidens sångare, Bruce Dickinson. Flygbolaget Air Djibouti gick i konkurs år 2002.

Dickinsons bolag Cardiff Aviation erbjuder stödtjänster till Air Djibouti. Bland annat ska Cardiff Aviation hjälpa till med flygplanens service och med att utbilda personal.

– Djiboutis geografiska läge är idealistiskt för Europas, Mellanösterns, Asiens och Afrikas investeringar, sade Dickinson i maj.

Dickinson är förutom en vokalist med en bärande stämma också en duktig trafikpilot. På Iron Maidens turnéer har mannen själv styrt bandets jetplan, vars kännetecken naturligtvis är 666. Han har också varit pilot för passagerarplan som flugit britter till olika semesterorter. (FNB–AFP)

FNB-AFP

Bildtext:

Helsingfors 04.08.2015, 17:20

Politik

Akava är redo att förhandla om samhällskontraktet, så länge som förhandlingarna förs jämlikt och resultatet godkänns av alla parter. Akavas styrelse sammanträdde i dag för att besluta om förhandlingarna.

Akava poängterar att samhällsfördraget inte räcker till om finländska företag inte gör innovationer eller investeringar. Akava understryker att det är viktigt att avtalet också stärker uppsagda arbetstagares omställningsskydd för att göra det lättare för dem att hitta nya jobb. (FNB)

FNB

Bildtext:

Jobben.fi