Just nu
  • färjwebbbb (1 av 1)

    Video: Bro till Nagu

    Nagumusikern Veijo Mäki drar sitt strå till stacken för en fast vägförbindelse mellan Pargas och Nagu.

Följ oss på Facebook

FNB

Bergen 03.03.2015, 22:37

Utrikes

Hela terminalbyggnaden på Bergens flygplats i Norge evakuerades på tisdagskvällen efter bombhot mot ett flygplan. Bombhotet visade sig senare vara falskt men det fick stora konsekvenser.

Planet evakuerades och också flyg från London och Aberdeen som var på väg till Bergen omdirigerades, skriver Bergens Tidende (BT). Plan som stod ute på rullbanan släpptes heller inte in till terminalen på flygplatsen Flesland.

Flygbolaget Widerøe bekräftar för etermediebolaget NRK att hotet var riktat mot ett av bolagets plan. Enligt bolaget fanns det 34 passagerare ombord och de evakuerades. Hotet framfördes via bolagets egen sajt och uppmärksammades när planet stod vid gate och var redo för start.

Full utryckning av polis och brandbilar drogs i gång, men omkring klockan 22.15 finsk tid öppnades flygplatsen igen. (FNB)

Bildtext:

Bergen 03.03.2015, 22:31

Utrikes

Hela terminalbyggnaden på Bergens flygplats i Norge har evakuerats på grund av bombhot mot ett flygplan.

Plan som står ute på rullbanan släpps heller inte in till terminalen på flygplatsen Flesland, skriver Bergens Tidende (BT).

Flygbolaget Widerøe bekräftar för etermediebolaget NRK att hotet är riktat mot ett av bolagets plan. Enligt bolaget fanns det 34 passagerare ombord.

Full utryckning av polis och brandbilar pågår. (FNB)

Bildtext:

Stockholm 03.03.2015, 22:00

Ekonomi

Flygbolaget Norwegian ställer in samtliga inrikesflyg i Norge, Sverige och Danmark från och med onsdag, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Också alla flyg mellan ländernas huvudstäder har ställts in.

Enligt Norwegians webbplats ställs också onsdagsmorgonens flyg från Helsingfors till Stockholm och Köpenhamn in. Flyg till Helsingfors finns inte på listan. Tidigare på tisdagskvällen uppgav bolaget att man inte ställer in några flyg i Finland på onsdag.

Norwegians pilotstrejk utvidgas på onsdag från 70 till 650 piloter. Dessutom permitterar bolaget 800 personer inom kabinpersonalen om ingen lösning på strejken nås. Strejken gäller Norwegians norska dotterbolag.

Piloterna har uppgett att Norwegian kan vara berett att försätta sitt norska dotterbolag i konkurs, något som bolaget bestrider.

Efter sju år med vinst gjorde Norwegian i fjol en nettoförlust på 116 miljoner euro. I år förutspår bolaget en mer positiv ekonomisk utveckling. (FNB)

Bildtext:

Bergen 03.03.2015, 21:41

Utrikes

Bergens flygplats i Norge har evakuerats, uppger tidningen Bergens Tidende.

Polisen motiverar evakueringen med säkerhetsskäl.

Enligt passagerare som tidningen intervjuat beror evakueringen på ett bombhot. (FNB)

Bildtext:

Tallinn 03.03.2015, 19:33

Utrikes

Den estniske presidenten Toomas Hendrik Ilves utrikes- och säkerhetspolitiska rådgivare Iivi Anna Masso har lämnat sitt uppdrag, rapporterade nyhetsbyrån BNS på tisdagen. Strukturella ändringar på presidentkansliet uppges vara den officiella orsaken.

Masso väckte uppståndelse i februari då hon på Twitter uppmanade till en bojkott av Yles medarbetare i Estland Risto Vuorinen. Hon sade att han sprider Kremls propaganda. Uppmaningen fördömdes av Finlands Journalistförbund.

Masso hann vara presidentrådgivare i drygt två år. Innan det var hon chefredaktör för den utrikespolitiska tidskriften Diplomaatia. (FNB)

Bildtext:

Santiago 03.03.2015, 19:03

Utrikes

Vulkanen Villarrica i södra Chile fick ett utbrott på tisdagen och sände aska och lava upp i luften. Tusentals tvingades evakueras, uppger internationella nyhetsbyråer.

Vulkanen är en av Sydamerikas mest aktiva och ligger 750 kilometer söder om huvudstaden Santiago, nära turistorten Pucon. Dess senaste utbrott inträffade år 2000.

Lava började rinna längst med vulkanens sidor samtidigt som sirener började ljuda i samhällen i närheten och en askpelare steg uppemot tre kilometer ovanför den, enligt AFP.

3 385 personer evakuerades som en försiktighetsåtgärd från olika samhällen, informerade inrikesminister Rodrigo Penailillo. Regeringen samlades till krismöte tillsammans med representanter för polisen och militären, enligt Reuters.

– Jag uppmanar till lugn. Vi följer och utvärderar utvecklingen nära, sade president Michelle Bachelet innan hon klev på ett plan till området.

Efter sju timmar lugnade vulkanen sig och när det inte längre syntes någon synlig aktivitet kunde boende börja återvända till sina bostäder, förutom inom en säkerhetszon på tio kilometer närmast utbrottet.

Chiles vulkanövervakningsmyndighet beskrev utbrottet som litet, men ganska intensivt.

Berget är populärt bland vandrare, som brukar klättra upp till toppen på 2 840 meters höjd för att kika ner i kratern, enligt BBC. (FNB)

Bildtext:

Köpenhamn 03.03.2015, 18:54

Utrikes

En väska som orsakade avspärrningar vid Köpenhamns flygplats Kastrup under tisdagseftermiddagen visade sig vara helt ofarlig. Enligt Köpenhamnspolisen innehöll väskan enbart kläder.

En del av terminal 3 evakuerades och metron körde inte till flygplatsen under eftermiddagen. Enligt dr.dk uppmanades människor via högtalare också att lämna området vid flygplatsen.

– En misstänkt väska hittades lämnad på tågperrongen. Perrongen och en del av terminal 3 är avspärrad. Vi har skickat ut bombhundar, sade Carsten Reenberg, vaktchef på Köpenhamnspolisen, till TT tidigare på tisdagen. (FNB)

Bildtext:

Recensioner

Kimitön

Sök

Service är lokalt

Service är lokalt

Jobben.fi