Just nu
Ahola Transport
Lokal Tapiola klick
Service är lokalt
 • au-gnurf-2015-06-25-oriketo

  Gnurf 26.6.2015

  Många men inte alla är nöjda när avfallsförbränningsverkets skorstenspipa i Oriketo revs torsdagen 25 juni.
 • au-gnurf-2015-06-23-bogvisir-rgb

  Gnurf 24.6.2015

  Efter att avgifterna på förbindelsefartygen slopades för sex år sedan har fraktmängderna ökat kraftigt.
 • au-gnurf-2015-06-16-midsommarbyxor

  Gnurf 19.6.2015

  ÅU presenterar nya midsommarbyxor som förhindrar drunkningsolyckor.
 • au-gnurf-2015-06-11-malpase

  Gnurf 12.6.2015

  Torsdagen 11 juni kan man i ÅU läsa om företagare som sätter sina byggplaner i malpåse.

Följ oss på Facebook

Min spelvärld
Eurovision Song Contest 2015

Recensioner

Sport

Vädret

Sök

Solliden
Åbolands fastigheter 2015
Boknäs 2015
Teaterboulage
Boomerang sommar
Abo stad sommar
Rosala
Partel sidebanner
Terapihörnet sommar
Pihamökki sommar
Parcall 2015
Veritas 2015
Forte 2015
Jukupark
Turun Neva Tours sommar
Hakulan Puu Byggnadsvaror
Villa Rainer öppet
Laakeri-Center 2015
Masimp bytesbåtar
Ruisrock 2015

FNB

Medan 30.06.2015, 13:23

Utrikes

Minst 38 personer dog då ett militärflygplan kraschade i ett bostadsområde i Indonesien på tisdag. Arméns fraktplan störtade i staden Medan på Sumatra strax efter att det lyft från en flygbas.

Armén uppger att 12 personer var ombord på planet. Hur många av dödsoffren som var ombord på planet och hur många som dog på land är ännu oklart.

Människor blev fast under husens ruiner och under flygplanets delar.

Myndigheterna varnar för att dödstalet kan stiga ytterligare. Ett lokalt sjukhus uppger att 38 döda kroppar har förts till sjukhuset och att det finns ytterligare döda personer vid olycksplatsen.

Det bor cirka 2 miljoner människor i Medan. Flygplanet förstörde flera byggnader då det störtade.

En representant för armén uppgav att planet lyfte lite över tolv på eftermiddagen lokal tid och störtade cirka två minuter efter att det lyft.

Planet transporterade militär utrustning.

Olyckan är den andra allvarliga flygolyckan som drabbat Medan. År 2005 störtade Mandala Airlines-inrikesflyg i ett bostadsområde strax efter att planet lyft. (FNB–AFP)

FNB-AFP

Bildtext:

Helsingfors 30.06.2015, 13:20

Ekonomi

Energibolaget Fortum deltar inte i Fennovoimas kärnkraftsprojekt. Det skriver tidningen Vihreä Lanka, språkrör för De gröna. Fortum har bekräftat informationen.

Förutsättningen för att Fortum skulle delta i projektet var de nya arrangemangen kring vattenkraft i Ryssland. Bolaget har ännu inte lyckats slutföra vattenkraftprojektet.

Näringsminister Olli Rehn (C) ordnar en presskonferens i dag. Fennovoima bör lämna in sin bygglovsansökan senast klockan 16.15. (FNB)

FNB

Bildtext:

Åbo 30.06.2015, 13:08

Inrikes

Åklagaren kunde inte leda i bevis att Patrias exchefer skulle ha betalat ett österrikiskt konsultbolag för stora arvoden eller mutat slovenska tjänstemän. Det säger Åbo hovrätt i sin dom, som i likhet med Egentliga Tavastlands tingsrätt var friande.

Åklagaren hade överklagat domen för fyra åtalade som hade friats i tingsrätten. Cheferna åtalades för grovt givande av muta. (FNB)

FNB

Bildtext:

Aten 30.06.2015, 12:40

Ekonomi

Starka känslor och allvar, men också en viss trötthet. Både ja- och nej-sidan mobiliserar inför Greklands ödesdigra folkomröstning på söndag.

I dag håller rörelsen som vill att Grekland ska säga ja till långivarnas förslag en manifestation på Syntagmatorget framför parlamentet i Aten. Detta sedan tiotusentals människor i går kväll visat sitt stöd för regeringens hållning.

– Jag hoppas fortfarande på en överenskommelse med Europa. Men samtidigt har vi en värdighet som folk och det hoppas jag att Europa kan respektera, sade stålarbetaren Stratos Kapetanios som var på plats på Syntagmatorget under nej-sidans demonstration.

Stratos Kapetanios bar runt på en flagga med Syrizas och andra vänsterorganisationers syndikalistsymbol.

Han har deltagit i demonstrationer ända sedan krisen tog fart i Grekland. Samtidigt har han märkt att färre tar sig ut på gatorna för att visa sitt missnöje nu jämfört mot tidigare.

– Det finns en trötthet bland aktivister eftersom man inte sett några stora resultat från manifestationerna. Dessutom finns en rädsla för våld mellan demonstranter och polis, säger Kapetanios.

Trots allvaret var gårdagskvällens demonstration lugn. Det spelades musik och barnfamiljer grillade majskolvar. (FNB–TT)

FNB-TT

Bildtext:

Helsingfors 30.06.2015, 11:54

Ekonomi

Avgifter som uppbärs för att man använder mobiltelefonen i ett annat EU-land slopas i juni 2017.

EU-kommissionen, Europaparlamentet och Europarådet beslutade på tisdagen att man inte får uppbära avgift för besök i telefonnätet i EU. Från och med juni 2017 betalar abonnenterna lika mycket för telefonin och datatjänster i andra EU-länder som i sitt eget hemland. (FNB)

FNB

Bildtext:

Washington 30.06.2015, 11:08

Utrikes

I USA har sex kyrkor med mest svarta besökare brandhärjats efter kyrkomassakern i South Carolina, skriver tidningen Washington Post.

Tre av bränderna undersöks som mordbrand. Den federala polisen FBI och andra myndigheter utreder vilka som står bakom de anlagda bränderna. Enligt FBI finns det ännu inga skäl att misstänka något samband mellan bränderna.

Kyrkbränderna ägde rum i fem av USA:s södra delstater.

En man sköt ihjäl nio svarta människor i en kyrka i Charleston i South Carolina för en och halv vecka sedan. Han har sagt att han ville starta ett raskrig. (FNB)

FNB

Bildtext:

Helsingfors 30.06.2015, 11:07

Ekonomi

Sparbankens och Aktias betalningsproblem har fixats, uppger bankerna. Betalningarna har kommit på kundernas konton, enligt bankerna.

Bankerna meddelade om problem med inbetalningar Facebook-sidor i morse. (FNB)

FNB

Bildtext:

Jobben.fi