Just nu
 • Våno skolas dagar är räknade. ÅU-foto

  Pargasskolor slås ihop nästa år

  Våno och Skräbböle skolor föreslås slås ihop hösten 2016. Sunnanbergs skolas öde förblir osäkert. Nagu högstadium ska få fortsätta som hittills.
 • Vy över aulan. Det orange och röda fönstret till vänster samt glasväggen längst bak hör till ÅU:s lokal. Foto: Linda Granback

  Här är ÅU:s nya hem

  Logomos avdelning Konttori har öppnat. Här huserar 22 företag och cirka 200 arbetstagare.
TSJ2015_banner2
Turun silmalaser_contentbanner
Sydvastens landskapsf banner

Följ oss på Facebook

Service är lokalt

Service är lokalt

Pargas

Recensioner

Sök

Annonser

Boknas_banner
Abolandsfastigheter banner
Novia 300x200 banner
Parkhotel_banner
Forte_300x200_sidobanner
Soitinasema banner
Laakeri Center banner
Hogskola pa Aland banner
Veritas banner
Villa Rainer banner

FNB

New York 30.03.2015, 13:00

Sport

Washington bortavann med 5–2 mot New York Rangers i nattens NHL-omgång. Alex Ovetjkin slog in två mål för Washington.

Det första målet satte han in med ett skarpt handledsskott och det andra med ett slagskott i numerärt överläge. Ovetjkin premierades som värdefullaste spelare i matchen.

Ovetjkin är överlägsen etta i målbörsen. Den ryske forwarden har gjort 49 mål, medan Tampas Steve Stamkos och Rangers Rick Nash är på delad andra plats med 40 mål. Nash fick inga poäng i matchen mot Washington.

I poängbörsen är Ovetjkin trea efter Pittsburghs Sidney Crosby och Philadelphias Jakub Voracek. Ovetjkins saldo efter 75 matcher är 49+26.

Segern var viktig för Washington som kämpar om en plats i playoffsen. (FNB)

Bildtext:

Alex Ovetjkin leder målbörsen i NHL. Foto: LEHTIKUVA / Stephen Dunn / Getty Images / AFP

Original

Stockholm 30.03.2015, 11:18

Utrikes

Storbritanniens premiärminister David Cameron träffar i dag drottning Elizabeth för att formellt anhålla om att hon upplöser parlamentet inför valet i maj. Valrörelsen, som redan är i full gång, får därmed officiellt klartecken från högsta ort.

Ritualen är en traditionstyngd formalitet inför brittiska parlamentsval, där de senaste opinionsmätningarna är helt oeniga. I ITV News och Daily Mails enkät leder Camerons Konservativa partiet med fyra procentenheters marginal till det socialdemokratiska oppositionspartiet Labour. Men i The Sunday Times mätning är rollerna omvända. Där har Ed Milibands Labour lika stor ledning.

Båda undersökningarna gjordes efter partiledarnas första tv-framträdande i valrörelsen, där de i förra veckan var för sig frågades ut av tv-profilen Jeremy Paxman.

Cameron vägrar möta Miliband i en tv-duell med bara dessa båda, vilket annars är den traditionella varianten i länder som Storbritannien och USA. Däremot är det på torsdag dags för valrörelsens stora tv-debatt, med ledare från hela sju partier – ett helt nytt format i Storbritannien.

Av de mindre partierna får Liberaldemokraterna, som ingår i Camerons regering, 9 procent i ITV/Daily Mail-mätningen. Partiet är därmed mindre än högerpopulistiska Ukip, som landar på 12 procent. Miljöpartiet, The Greens, samlar 5 procent.

De två andra partierna som är med på torsdag är walesiska Plaid Cymru och SNP, det skotska nationalistpartiet. (FNB)

Bildtext:

Mandalay 30.03.2015, 10:49

Utrikes

Ett flygplan som försöker flyga jorden runt på solenergi har fortsatt sin färd i Asien. Flygplanet Solar Impulse 2 startade sent i går finsk tid från Burma, där det hade fått vänta i en vecka på att vädret skulle bli tillräckligt bra.

Nästa anhalt är staden Chongqing i Kina, där det väntas landa efter cirka 18 timmars flygning. Flygetappen går över bergsområden och är en extra svår utmaning. (FNB)

Bildtext:

Tammerfors 30.03.2015, 10:21

Ekonomi

Tammerfors största köpcentrum ska stå klart i stadskärnan om uppskattningsvis tre år, meddelar fastighetsinvesteringsbolaget Sponda.

Byggprojektet är det största hittills också för Sponda, uppger bolaget. Köpcentret ska enligt planerna inhysa över 150 affärer. Investeringens totala värde uppgår till cirka 240 miljoner euro.

Byggandet inleds i april. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 30.03.2015, 09:54

Ekonomi

Samtliga riksdagspartier anser att posten ska fortsätta delas ut fem dagar i veckan. Det visar en enkät som Post- och logistikunionen låtit göra.

Det finns ändå skillnader mellan partierna. De gröna anser att femdagarsförpliktelsen bör ses över om mängden brev som delas ut per post fortsätter att minska.

Centern å sin sida ser Postens plikt att dela ut försändelser fem dagar i veckan som en speciellt viktig fråga för glesbygden och för att säkra tidningsutdelningen. (FNB)

Bildtext:

Berlin 30.03.2015, 09:52

Utrikes

I Frankrike har myndigheterna hittat dna från närmare 80 personer på platsen där ett av Germanwings flygplan kraschade förra veckan. 150 personer dog då styrmannen körde in Airbusplanet mot en bergsvägg i södra Frankrike.

Man letar både efter vrakdelar och efter dna från omkomna. Arbetet försvåras av den besvärliga terrängen och den hårda kraschen. Planet beräknas ha hållit en hastighet på cirka 700 kilometer i timmen då det körde in i berget. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 30.03.2015, 09:32

Ekonomi

Grekland väntas presentera en lista på ekonomiska reformer. Reformerna är ett krav för att landet ska få nästa lånerat av sina internationella finansiärer.

Greklands pengar hotar ta slut om tre veckor om inte regeringen lyckas få fortsatt lånehjälp. I fredags meddelade Grekland att landet gett en lista på reformer, men vissa källor uppgav att eurogruppen närmast såg listan som en samling idéer. (FNB)

Bildtext:

Jobben.fi

AU-nu-i-logomoFrån och med måndag morgon hittas ÅU på ny adress.
Vi finns då i Logomos andra våning på adressen Hampspinnaregatan 14.

För att komma till Logomo med buss tar man nummer 20 eller 61 från torget. De kör båda via Hampspinnaregatan. Också med servicelinjen 3 når man Logomo.

×