Just nu
 • No Picture
  Räckte inte för att i längden störa ett topplag av Dickens kaliber. Stryk med sju mål.
 • No Picture
  ParSport avslutade hockeytrean med att på lördagen utklassa jumbolaget Laitilan Jyske på bortaplan. Matchen i Letala slutade 0–18 (0–3, 0–3, 0–12). ParSport hade fullt lag med fyra kedjor och tre backpar. Sjutton, dvs alla utom en utespelare, kom med i
 • Jami Virtanen, Pargas IF.
  4-2 blev resultatet då PIF tog emot ett reservbetonat ÅIFK på lördagen.
 • No Picture
  Atlas gick sina egna vägar så fort kamratgänget jobbat sig i kapp. Femteplatsen dock fortfarande inom räckhåll för handbollsherrarna.

Senaste kommentarer

Följ oss på Facebook

FNB

Tallinn 01.03.2015, 09:56

Utrikes

Vallokalerna har öppnat i Estland där ett nytt parlament ska väljas. Opinionsmätningarna visar att premiärminister Taavi Roivas reformparti och centerpartiet som leds av Tallinns borgmästare Edgar Savisaar går i täten.

Valagendan har dominerats av säkerhetspolitik, ekonomi – speciellt beskattning och konkurrenskraft – och social trygghet och välfärdstjänster.

Estland väljer 101 ledamöter till riigikoju, alltså parlamentet. Vallokalerna stänger klockan 20. (FNB)

Bildtext:

Stockholm 01.03.2015, 09:13

Utrikes

Kurdiska rebellgruppen PKK:s fängslade ledare Abdullah Öcalan manar separatisterna att lägga ner vapnen. Han talar om ett "historiskt" steg, som kan komma att sätta punkt för det väpnade kurdiska upproret i Turkiet, rapporterar BBC.

– Detta är en historisk maning att ersätta väpnad kamp med demokratisk politik, citerade den prokurdiske parlamentarikern Sirri Süreyya Önder PKK-ledaren vid en presskonferens där Öcalans fredsbudskap fördes fram.

På presskonferensen deltog även Yalcin Akdogan, biträdande premiärminister i Turkiet.

Det är första gången ett budskap från Öcalan förs fram i turkisk tv i närvaro av regeringsföreträdare.

Akdogan underströk vikten av ett eldupphör, och även han ser Öcalans besked som historiskt:

– Vi har nått en viktig och historisk punkt i fredsprocessen, säger den biträdande premiärministern. (FNB)

Bildtext:

Stockholm 01.03.2015, 09:08

Utrikes

En ukrainsk fotograf har dödats i ett väpnat angrepp i landets östra delar, uppger representanter för hans tidning. Striderna i öst har dock avtagit påtagligt, vilket ökar hoppet om att den två veckor gamla vapenvilan ska vara hållbar.

Fotografen dödades när en artillerigranat slog ner nära byn Pesky, nordväst om staden Donetsk som kontrolleras av proryska rebeller.

Enligt Ukrainas militär dödades inga soldater i strider under lördagen. (FNB)

Bildtext:

Stockholm 01.03.2015, 09:05

Ekonomi

Strejkdrabbade Norwegian fortsätter även i dag att försöka flyga som normalt. Sedan en medling mellan arbetsgivare och fack strandat gick 70 piloter ut i strejk på lördagsmorgonen. Konflikten kan trappas upp på onsdag till att omfatta totalt 650 piloter.

Enligt bolagets hemsida ska alla flyg från Helsingfors avgå i dag i rätt tid. En avgång mellan Stockholm och Göteborg inställd i Sverige. I Norge berörs en handfull inrikesflygningar och enstaka flyg till kontinenten. Från Köpenhamn är en flygning till Oslo inställd. Långrutter Skandinavien/England – USA/Asien berörs inte.

Piloterna strider för ett kollektivavtal medan Norwegian hävdar att det är nödvändigt att hitta besparingar genom flexiblare anställningsvillkor för piloterna som enligt bolaget har mycket förmånliga villkor. I fjol redovisade Norwegian en förlust på 186 miljoner euro. (FNB)

Bildtext:

Moskva 01.03.2015, 08:53

Utrikes

I Moskva ordnas i dag en sorgmarsch till minne av den mördade oppositionspolitikern Boris Nemtsov. Evenemanget börjar klockan 14 finsk tid.

Ursprungligen hade oppositionen planerat en demonstration som myndigheterna gav tillstånd att hålla i förorten. Mordet på Nemtsov, som skulle leda demonstrationen, lade om planerna och det blir istället en sorgmarsch som får ordnas i centrum. 50 000 personer får delta i marschen, enligt tillståndet. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 01.03.2015, 05:45

Inrikes

Från och med i dag går det bra att byta till sommardäck på bilen. Tvånget att ha vinterdäck upphör i dag.

Man måste ändå inte byta däcken nu, det är tillåtet att köra med dubbdäck ännu en tid.

I år får man köra med dubbdäck ända till i mitten av april. (FNB)

Bildtext:

Helsingfors 01.03.2015, 05:33

Inrikes

Det går att titta på allt fler historiska dokument via webben. Museiverket har digitaliserat massor av bilder, texter och till och med föremål de senaste åren. Största delen av det här matieralet är fritt tillgänglingt för finländarna.

Arbetet är massivt, bara under 2013–2014 digitaliserades mer än 150 hyllmeter av Museiverkets samlingar. Men trots det här har bara någon procent av allt historiskt material digitaliserats. (FNB)

Bildtext:

Pargas

Recensioner

Kimitön

Sök

Service är lokalt

Service är lokalt

Annonser

Jobben.fi