Just nu

Sudan stoppade Youtube

Sudan har blockerat webbsidan Youtube för att förhindra att folk ser på filmen som skymfar profeten Muhammad, meddelade en regeringstjänsteman på onsdagen.

Youtubes ägare Google har redan blockerat tillgången till filmen i Egypten, Libyen, Indien och Indonesien efter dödliga protester i flera länder. Google har däremot förkastat en begäran från USA:s ledning att dra bort filmen helt och hållet.

Sudans regering beslutade att blockera Youtube då den inte lyckades ta bort filmen, säger Azz el-Din Kamel, chef för landets telemyndigheter till Reuters.

– Vi sände ett brev till Google i lördags och bad dem ta bort filmen som förolämpar profeten Muhammad från Youtube, men när vi inte fick något svar försökte vi blockera filmen. Det här visade sig var svårt och vi var tvungna att blockera hela Youtube.

Youtube är blockerat tills filmen blockeras från sidan, säger Azz el-Din Kamel.

Reuters i huvudstaden Khartoum kunde inte öppna Youtube på onsdagen. (FNB)

Senaste nytt

  • Tiden och hur vi upplever den är temat för sommarens stora utställning på Kustö konstgård i S:t Karins.
  • Flera nya butiker har öppnat i Forum i Åbo och ett projekt är igång för att få mer liv i Forumkvarteret.
  • Ann och Olavi Mattsson utökar sin verksamhet i Bjärnå. Kalliolaakson linna öppnar café och designbutik på en 40 meter lång mur – byggd av Olavi själv.
  • Så mister åskan greppet om himlen och störtar ner mot oss. Ingen flyttar på sig och inom kort stiger Rammstein ut på scenen. Det här är reflektioner över Ruisrock år 2005.
  • Skärgårdslunch, färjekafé och taxi. Keistiöbon Lola Schwartz firar 20 år som företagare i skärgården.
  • Här avgörs finalen i fotbolls-VM i Kanada.
  • Experten och före detta landslagsspelaren Jessica Lagerblom kritiserar bevakningen av fotbolls-VM i Kanada.