Just nu

De var centimetrar från en olycka

Vid övergångsstället. Elias och Maria Olin. Foto: Stefan Crämer

– Efteråt var jag i ett sådant chocktillstånd att jag inte ens kollade registernumret, säger Maria Olin.

På onsdagsmorgonen var det mycket nära att hennes son Elias blev påkörd vid det upphöjda övergångsstället till Sirkkala skola i Åbo.

Vikarierande rektor Elise Kurtén säger att vägen varit farlig en längre tid.

Med Hem och Skolas hjälp är Maria Olin hoppfull om att något kan göras. Hon har också varit i kontakt med föräldern Mats Lillhannus som tidigare i ÅU kritiserat trafiken på Sirkkalagatan vid skolkvarteret.

– Vi har pratat om att bilda en arbetsgrupp, säger Olin. Vid sidan av skolan och Hem och Skola kan föräldrarnas initiativ säkert effektivera arbetet.

LÄS MERA I LÖRDAGENS ÅU

Senaste nytt

 • Testa din lokalkunskap i fem snabba frågor. Varje fråga har tre svarsalternativ.
 • Finland går inte till fotbolls-EM. Tre frågor, som med annorlunda svar hade kunnat rädda hoppet, dyker upp.
 • Nya Förlaget har de bästa tänkbara förutsättningarna, anser kritikern Maria Lassén-Seger i Åbo.
 • Förläggaren och tidigare Vbl-chefredaktören Birger Thölix i Pargas tycker att Sets saknat ett tydligt ansikte.
 • Hösten kommer lika plötsligt varje år.
 • Vatten på mars? Matt Damon tillverkar eget vatten på Mars i filmen The Martian. Veckans film The Martian 3D USA 2015 4 av 5 stjärnor Regi: Ridley Scott Manus: Drew Goddard I rollerna: Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain, Michael Peña, Kristen Wiig, Jeff
 • Finns det någon som med stort självförtroende längre kan hävda att Finlands politik kan fortsätta i samma banor som tidigare? Detta gäller för många aspekter av Finlands politik. Men kanske är det framför allt föreställningen om Finlands suveränitet som

2 kommentarer till De var centimetrar från en olycka

 1. Lisette Laitinen // 13:21, 5 mars, 2013 vid 13:21 //

  Helt i chock ..detta e ju mitt lilla gudbarn….har själv barn i Sirkkala förskola/dagis..och min äldsta flicka gick där för många år sen(då blev hennes en kompis påkörd)och ännu har det inte blivit något bättring….skalllde måste hända en dödsolycka innan det blir nån FÖRBÄTTRING!!!!!!

 2. Ben Hasselblatt // 09:10, 2 mars, 2013 vid 9:10 //

  Hej,

  Det finns tyvärr alldeles för mycket och för dåliga övergångsställen i Finland. De allra sämsta borde absolut årgärdas > bättre skyltning, ordentligt belysning, extra varningssystem mm.
  Tyvärr hjälper även detta inte alltid de som kör överhastighet och inte bryr sig. DÄR borde sanktionerna (bötern) vara betydlig. Tekniikan Maailma skrev 2012 en artikel var i Spanien det bötfälls med upp till 600,- EUR ifall man inte stannar om ngn STÅR för att vänta att gå över vägen på ett övergångsställe.
  Alltså: Höga böter för bilister som inte kan köra normalt, samt mera säkerhetsutrustningar till övergångsställen!

  PS utöver detta borde vi ändra namnet på SKYDDSVÄGEN (Suojatie). I Sverige heter det övergångsställe och det är så det skall heta. Skyddsvägar är tyvärr inte skyddade vägar i Finland. År 2012 dog dessvärre 7 fotgängare och 8 cyklister vid våra ”skyddsvägar”

Kommentarerna är stängda.