Just nu

Finländare som begravdes under lavin dog

En finländsk man som skadades i en lavin i Italien avled på ett sjukhus på måndagskvällen.

Olyckan inträffade på måndagseftermiddagen i Alagna Valsesia i nordvästra Italien, på omkring 2 800 meters höjd. Den förolyckade mannen åkte skidor tillsammans med andra finländare. Mannen begravdes under lavinen. De övriga i gruppen hittade honom med hjälp av hans sändare.

Mannen flögs med helikopter till ett sjukhus i Borgosesia varifrån han flyttades till ett större sjukhus i Novara.

Ambassadsekreteraren Pekka Hirvonen på Finlands ambassad i Italien uppger att de anhöriga underrättats om dödsfallet. Hirvonen berättade att sex andra finländare hörde till mannens sällskap. De är oskadda.

Tidningen Ilta-Sanomat rapporterade om att mannen dött. (FNB)

Senaste nytt

  • Länsstyrelsen på Gotland har i dag upprepat sin tidigare ståndpunkt om Bäste träsk och Ojnareskogen, dvs de område som berörs av Nordkalks planerade kalkgruva. Svenska regeringen har ännu inte sagt sitt.
  • Femton asylsökande barn har anlänt till Turun kristillinen opisto. Folkhögskolan hjälper till i samarbete med flyktingförläggningarna.
  • VR meddelar att bolaget drar in tågturer på flera rutter från och med den 25 oktober.
  • Sannfinländarna pekar frenetiskt på lagparagrafer - när det passar dem.
  • För tillfället finns inga varningar om skogsbrand. Räddningsverket påminner om hur man säkert gör upp en eld.
  • SYNVINKELN. Jag vill också drömma. Om ett Finland som inte stänger om sig, som inte tiger och tiger, skriver Mia Franck.
  • INSÄNDARE. På Pargas apotek uppger man att där i år sålts 20–30 procent mer av läkemedlet Amorion, som ordineras mot bland annat misstänkt borrelios, jämfört med motsvarande tid i fjol, skriver Susann Ingberg.
  • BOKEN 8 saker du aldrig skulle våga Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg Gilla Böcker, 2014 250 sidor Hur ska man orka med de sista veckorna innan man slutar nian? Stå ut med töntiga klasskamrater, mobbare, snobbar och andra tröttsamma individer? Har man härliga