Just nu

Fullmäktige, inte nämnd avgör möllor

Vindkraftsbesluten närmar sig.

Vindkraftsbesluten närmar sig.

Kimitoöns fullmäktige ska avgöra i frågor som gäller 1-4 vindkraftverk.

Sådana frågor ska inte avgöras i lägre instanser.  Kommunens förvaltningsstadga ändrades därför vid mötet i måndags.

LÄS MERA I ONSDAGENS ÅU

Senaste nytt

  • Nigerianen svarade för alla tre målen då ett lojt HJK blev utspelat efter noter. En av Inters bästa matcher någonsin hemma på Veritasstadion.
  • Den nya geriatriska polikliniken har kommit bra igång. Vi ser människan som en helhet, säger de ansvariga.
  • Alla ska le. Familjen Cunningham är den ideala kärnfamiljen, men både mor och dotter har drömmar som sträcker sig utanför den. Mest energi uppvisar kvinnorna, till exempel Paulina Saarinen som Joanie eller Ami Aspelund som Marion. Markku Huhtamo och Antti L.J.
  • Eeva-Johanna Eloranta Nivån på ett samhälles civilisation mäts genom hur det behandlar utsatta grupper. Mätt med denna indikator får statsminister Sipiläs (C) regering inte höga betyg. Det groteska är att de som har högre inkomster kallas till att balansera
  • INSÄNDARE. Svenska språket är en bro i det nordiska samarbetet. Vi har strategisk nytta av vår tvåspråkighet. Varför har detta glömts bort i Finland, frågar Anette Karlsson.
  • LEDAREN. Bara grekerna själva kan rädda sitt land och sig själva. Att lämna euron, och kanske till och med unionen, kan paradoxalt nog stärka EU-sammanhållningen. Federationstanken kan till och med få medvind av trilskande greker och britter.
  • INSÄNDARE. Nog tycker jag också att det är märkligt att det inte skulle finnas rätt till att besvära sig över paragraferna 54 och 55 angående att ge ett utlåtande till förvaltningsdomstolen angående eventuella jäv i behandlingen av Lövböle-Nordanå vindpark, skriver Johan Sundqvist.