Just nu

Ikea öppnar 150 budgethotell i Europa

Möbelkoncernen Ikea kommer att öppna budgethotell runt om i Europa tillsammans med hotellkedjan Marriott.

Hotellen kommer att heta Moxy och planerna är att öppna 150 hotell på tio år. Det första kommer att stå klart i Milano nästa år.

Hotellen riktas till trendmedvetna ungdomar. Om samma kundgrupp konkurrerar även andra kedjor såsom Motel One och B&B Hotels.

Enligt Marriott är hälften av hotellrummen i Europa i billig budgetklass.

Ikea meddelade redan i somras att det ger sin in i hotellbranschen. Samarbetet med Marriott tillkännagavs i Berlin på tisdagen. (FNB)

Senaste nytt

  • Inte några konkreta löften men en värdefull diskussion om fast väg Pargas-Nagu var det centrala när Stefan Wallin, SFP, lobbade trafikfrågor hos färska ministern Anne Berner, C.
  • Åbo Simklubb var bästa föreningen på motsvarigheten till finska mästerskapen för 13-16-åringar i helgen.
  • Klagomål i maj över att tiggare använde stadens allmänna toaletter. Många försvarade deras rätt.
  • INSÄNDARE. Alla preventiva åtgärder mot en fortsatt eutrofiering har också upphört från och med februari i år – och före detta råvattenbassängen växer igen till ett stinkande träsk, skriver Ålö naturskyddsförening.
  • INSÄNDARE. När Kimitoöns fullmäktige beslöt avge utlåtande till förvaltningsdomstolen med rösterna 17 mot 8 (1 blank) justerades paragrafen omedelbart på mötet. Så den ska inte justeras av protokolljusterarna, skriver kommundirektör Tom Simola.
  • LEDAREN. Rädda först. Diskutera eller tjafsa sedan om det flyktingantal vi ska ta emot eller har tagit emot. Moraliskt och humanitärt har vi givetvis inget annat val än att ställa upp och göra allt vi kan för att lösa EU:s flyktingkris. I den här processen är Alexander Stubb vår starke man.
  • Erik Bonsdorff Det som borde ha varit årets ljusaste helg, kändes nästan som tidig höst – kallt, blåsigt och regnigt. En upprepning av 2014, och absolut inte som vi gärna vill att midsommarvädret ska vara. En slump? En liten avvikelse från
  • Klagar inte. Julia Rask har ingenting emot några svalare och aningen regnigare sommardagar hemma i Finland. Foto: Mikael Heinrichs Julia Rask inleder i höst tredje året av läkarstudierna i Åbo med nya erfarenheter i bagaget. Fem veckor som volontär i Indien satte