Just nu

Skrattsalvor utlovas i Pargas

Sidu, en till

Scen i farsen ”Sidu en till”

Fredagen den 8 mars är det premiär för Teaterboulages fars ”Sidu, en till” i Pargas.

Regissören Bobo Lundén tvekar inte. Han lovar att publiken får skratta och att de kännspaka elementen för en fars finns med: Tempot är högt, det sker missförstånd och förväxlingar.

Ursprungstexten bär Ray Cooneys handstil, bearbetningen är regissörens. I Pargasversionen av ”Sidu, en till” är det bland annat oss själva, det finlandssvenska, man skrattar åt.

Teaterboulage ger 10 föreställningar under mars månad i kultursalen i Pargas idrotts- och ungdomsgård, PIUG.

Senaste nytt

 • Kyrkan ger tillfälligt över gården till Röda korset.
 • Nästa lördag är det premiär för ”Stormskärs Maja” på Åbo svenska teater.
 • Samhället vill att alla som kommer hit kommer på ett visst sätt med alla papper i ordning. Men så är det inte i verkligheten, säger ÅSF:s kyrkoherde Björn Nalle Öhman.
 • Ett frontmannahus i Sysilax i Pargas fungerar som övningsobjekt för räddningsverket. Här pågår olika räddnings- och släckningsövningar i ett par veckor.
 • DRÖMFABRIKEN. Jag känner mig lite som en spion, går runt och tjuvlyssnar lite på konversationer, skriver Martina Moliis-Mellberg.
 • En barnmorska. Krista Kosonen imponerar stort som skådespelare även när hon och hennes karaktär hamnar i träsket. Veckans film Kätilö Finland 2015 3 av 5 stjärnor Regi: Antti J. Jokinen Manus: Antti J. Jokinen, Katja Kettu I rollerna: Krista Kosonen, Lauri
 • I veckan kom vår treåring och frågade mig: Mamma, när far vi till kyrkan? Vid pianot här hemma hade hon placerat ut sittplatser. Hon bad mig komma och sitta, vara tyst och lyssna på kantorn. Hon var kantor, lillebror var präst och jag var församlingsmedlem.
 • LEDAREN. Hatretoriken på webben har fått medier att skärpa linjen beträffande kommentarer av artiklar. Äntligen, får man väl säga. Medier ska ta ansvar för det som publiceras under deras varumärken och inte bli en del av det som gör webben till ett helvete.
 • 1.9.2015 fördubblades nästan alla ordningsböter för skapa mera klirr i stadskassan.

2 kommentarer till Skrattsalvor utlovas i Pargas

 1. yrsa lindroos // 11:06, 2 mars, 2013 vid 11:06 //

  Det kan löna sig att läsa annons i ÅU om tidtabellerna. Annars kan kanske webben hjälpa.

 2. Soli Rosenblad // 17:57, 1 mars, 2013 vid 17:57 //

  När är de andra föreställningarna?

Kommentarerna är stängda.