Just nu

Tvåårigt byggförbud föreslås för Åbos öar

Kakskerta. ÅU-foto

Stadsstyrelsen i Åbo föreslår att ett byggförbud på två år införs för öarna Satava och Kakskerta. Samtidigt inleds arbetet med den nya delgeneralplanen för öarna omedelbart. Den föregående delgeneralplanen förkastades i Högsta förvaltningsdomstolen i augusti i fjol, eftersom dess omfattning stred mot landskapsplanen. 10 000 nya invånare ansågs vara för mycket.

Enligt biträdande stadsdirektör Jarkko Virtanen kan man komma igång snabbt med den nya delgeneralplanen eftersom mycket av förarbetet redan är gjort.

Fullmäktige ska ännu ta ställning till byggförbudet innan det införs.

LÄS MERA I TISDAGENS ÅU

Senaste nytt

  • John Byman och Sven Ivars övertar Tero Forss och Tommi Nurmis plats. Mats Johansson fortsätter i tränartrion.
  • KOLUMNEN. Soini slår alltså lätt under bältet eller angriper i ryggen. Det borde för oss alla ha varit ett varnande tecken på feghet.
  • Varje land har sin egen kultur, livsstil och egna vanor. Under Tall Ships Race-seglingen har jag haft möjligheten att lära känna människor av tolv olika nationaliteter och genom diskussioner och samarbete har jag lärt mig att se skillnader mellan kulturer jag inte
  • SYNVINKELN. Frihet kan, beroende på vem man citerar, ses som både något positivt och eftersträvansvärt eller något negativt och svårhanterligt.
  • LEDAREN. Det är inte bara honungsskörden som blir lidande av en sval och regnig sommar som håller bina inne i kuporna. Binas roll som viktiga pollinerare uppmärksammas allt mer som en följd av att stora mängder bin har dött i både Europa och USA. Många nyttoväxter behöver bin.
  • Paimion Haka fick storstryk med 6–0. Planens lirare. Jonas Lehtinen omringad av fyra motspelare men lagkaptenen Veli Hartola (t.h.) kommer till undsättning.FOTO: GÖSSE STORFORS Pargas IF kom tillbaka med dunder och brak efter veckoslutets förlustmatch på Åland.