Just nu

Frälsningsarmén får ny internationell ledare med finsk anknytning

Den tidigare ledaren för Frälsningsarmén i Finland valdes till rörelsens internationella ledning under veckoslutet. General Andre Cox, 59, som är av schweizisk och brittisk påbrå, ledde de finländska och estniska territorierna från år 2005 till år 2008.

Efter Finland har Cox lett områdena i Sydafrika och Storbritannien. För ett halvår sedan utnämndes han till stabschef för den internationella Frälsningsarmén. Cox utnämning sysselsätter också hans fru Silvia Cox. Hon blir ledare för Frälsningsarméns internationella kvinnoarbete.

Frälsningsarmén är en internationell välgörenhetsorganisation vars verksamhet baserar sig på kristendomen. Rörelsen är aktiv i över hundra länder och har en och en halv miljon medlemmar. Den förra generalen Linda Bond gick i pension i juni. (FNB)

Senaste nytt

  • Kyrkan ger tillfälligt över gården till Röda korset.
  • Nästa lördag är det premiär för ”Stormskärs Maja” på Åbo svenska teater.
  • Samhället vill att alla som kommer hit kommer på ett visst sätt med alla papper i ordning. Men så är det inte i verkligheten, säger ÅSF:s kyrkoherde Björn Nalle Öhman.
  • Ett frontmannahus i Sysilax i Pargas fungerar som övningsobjekt för räddningsverket. Här pågår olika räddnings- och släckningsövningar i ett par veckor.
  • DRÖMFABRIKEN. Jag känner mig lite som en spion, går runt och tjuvlyssnar lite på konversationer, skriver Martina Moliis-Mellberg.
  • En barnmorska. Krista Kosonen imponerar stort som skådespelare även när hon och hennes karaktär hamnar i träsket. Veckans film Kätilö Finland 2015 3 av 5 stjärnor Regi: Antti J. Jokinen Manus: Antti J. Jokinen, Katja Kettu I rollerna: Krista Kosonen, Lauri
  • I veckan kom vår treåring och frågade mig: Mamma, när far vi till kyrkan? Vid pianot här hemma hade hon placerat ut sittplatser. Hon bad mig komma och sitta, vara tyst och lyssna på kantorn. Hon var kantor, lillebror var präst och jag var församlingsmedlem.
  • LEDAREN. Hatretoriken på webben har fått medier att skärpa linjen beträffande kommentarer av artiklar. Äntligen, får man väl säga. Medier ska ta ansvar för det som publiceras under deras varumärken och inte bli en del av det som gör webben till ett helvete.
  • 1.9.2015 fördubblades nästan alla ordningsböter för skapa mera klirr i stadskassan.