Just nu

Iltalehti: Folket föredrar rödmylleregering

Härnäst vill Finländarna helst ha en regering med Centern och Socialdemokraterna, rapporterar Iltalehti. Enligt tidningens opinionsmätning stöder nästan var fjärde av deltagarna, 23 procent, en regering under ledning av Centern och SDP.
Det näst populäraste alternativet är en borgerlig regering, som har stöd av 18 procent. 15 procent stöder en regering med Samlingspartiet och SDP, och 13 procent en regering med Sannfinländarna och Centern.
Opinionsmätningen visar också att män är mer missnöjda med den nuvarande regeringen än kvinnor.
Drygt tusen personer deltog i Taloustutkimus undersökning under veckan som gått. Felmarginalen är 2,5 procentenheter.

Senaste nytt

  • Nagubo undrar om det kan ha varit en varghybrid som följde efter ryttare i Nagu för några veckor sedan. "Människor ska inte låta dem komma nära".
  • Mindre mängder alger har observerats vid Hovirinta simstrand i S:t Karins, Genböle och Hertsböleviken på Kimitoön samt vid Själö och Utö.
  • Lägerskolorna i Pargas ska inte längre finansieras av staden, men Hem och Skola tänker jobba hårt för att lägerveckan ska få en fortsättning.
  • Om Bungetäkten går i stöpet är det sannolikt att Nordkalk väcker skadeståndskrav mot svenska staten.
  • INSÄNDARE. Anders Holmerus skriver om tankelapsusen och redaktören svarar.
  • INSÄNDARE. Är det här verkligen Depressionsfinland där ”skorstensindustrin” inte är politiskt korrekt, utan avskaffas och ersätts av spelföretag (som säger upp folk), frågar Jarl Ahlbeck.
  • Så skall en slipsten dras. Hon är godsägare, chef och självständig. Han är fattig dräng. Carey Mulligan och Matthias Schoenaerts (från Belgien). Veckans film Far From The Madding Crowd Storbritannien 2015 3 av 5 stjärnor Regi: Thomas Vinterberg Manus: David
  • Min och min kärastes kroppar formar sig efter bilsätena. Framför ögonen rullar asfalt och vägrenar ut sig. Fält, skog och sjöar avlöser varandra, och jag undrar om jag blivit gammal eftersom Finland plötsligt ter sig så vackert. Biletapperna varvas med