Läger födde fram idén om Smarties

15:02, 19 mars, 2014 1

Det första finlandssvenska innovationslägret har genomförts i Pargas. Lägret finansierades av jord- och skogbruksministeriet och lägerdeltagarna jobbade under två dygn i fem arbetsgrupper med landsbygds- eller skärgårdsfrågor.  Det har handlat om företagssamarbete, skolmat, turism i

Grön diet botar välfärdssjukdomar

13:26, 19 september, 2013 0

Läkaren Timo Paavilainen visade i går filmen Fork over Knives i Kimito. I USA har den väckt mycket diskussion men inte hos oss. – Budskapet är kort sagt att grön diet kan förbättra till och

Nomadkock bjuder på isländska delikatesser

11:12, 19 juli, 2013 0

Mästerkocken Siggi Hall har sedan åttiotalet rest omkring i världen för att sprida det isländska kökets gastronomiska delikatesser. Nu har turen kommit till Gustavs och kulturcentret Kipinä, där Siggi under helgen kockar i pop up-restaurangen.

Sött och salt för alla smaker

14:50, 16 juli, 2013 0

I morgon öppnar en ny internationell stormarknad i Åbo. Matproducenter och försäljare från hela Europa samlas för att presentera sina lokala produkter. Bland torgstånden finns även många finska försäljare. Vid 1001 Flavours kan man köpa

Teinis kökschef blir Råttis krögare

16:01, 13 mars, 2013 0

Restaurang- och kökschefen för Teini och Samppalinnas restauranger i Åbo, Mikko Merisaari, kommer från och med i sommar att kocka i Pargas. Han är en av de fyra parter som har undertecknat avtalet om driva

Mat, får och landskap

18:23, 1 mars, 2013 0

Om bland annat det handlade i dag i Kasnäs Skärgårdshavets vinterträff, ordnad av Biosfärområdet. Drygt 50 deltagare lät sig väl smaka av saskatoon-bärpaj och lammfärspastejer från Margot Wikströms Mathantverk-rpojekt. Fårnäring, landskap och skog diskuterades ingående. LÄS

Heimlaga skolmat får bra betyg

13:21, 25 februari, 2013 0

Pyttipanna gillas mest men också andra rätter för bra betyg i en enkät om skolmaten på Kimitoön. – Orsaken är säkert till stor del vårt projekt Heimlaga som vi startade för ett år sedan. Vi

Julmat i Labbnäs

16:34, 13 december, 2012 0

 I Labbnäs är julmaten, liksom all annan mat, verkligen hemgjord. Kockarna Maarit Grönholm och Erica Forsström trivs trots att det tidvis är verkligt bråttom. I år har de ändå haft tid att stoppa och röka

Margot Wikström leder mathantverksprojekt

14:04, 10 december, 2012 0

Trädgårdsmästaren, företagaren och bärodlaren Margot Wikström från Tackork i Nagu har valts att leda Pargas och Kimitoöns gemensamma mathantverksprojekt. – Jag brinner för det här, det finns så mycket att göra, säger hon. LÄS MERA

Äppelsenap och mycket mera i Söderlångvik

14:05, 5 december, 2012 0

Hantverkarnas försäljning har öppnat i Söderlångviks gård i Dragsfjärd, med öppet varje dag kl. 11-18 till och med den 22 december. Också Maj-Britt Isakssons café i samma hus håller öppet; medan man dricker kaffe kan

1 2 3 4

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mera

En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll. Utan dem skulle du förmodligen bli frustrerad när du använder webben.

Stäng