Ledare

 • Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Regionen måste växla upp

  Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Fortsätt läsa...

 • Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Som en ubåt på posten

  Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Fortsätt läsa...

 • Hockeyligan gör rätt i att tänka business. Men den glömmer också bort ekonomiska realiteter – det behövs mera sport i sporten som måste bli lättare tillgänglig.

  Hockeyprodukten är illa ute

  Hockeyligan gör rätt i att tänka business. Men den glömmer också bort ekonomiska realiteter – det behövs mera sport i sporten som måste bli lättare tillgänglig.

  Fortsätt läsa...

 • Om Sverige har klarat ekonomin bättre än vi är det väl orsak nog att låta en före detta svensk finansminister komma med förslag på vad vi kunde göra – bara han kommer fram med något nytt.

  Bra, men kom med något nytt!

  Om Sverige har klarat ekonomin bättre än vi är det väl orsak nog att låta en före detta svensk finansminister komma med förslag på vad vi kunde göra – bara han kommer fram med något nytt.

  Fortsätt läsa...

 • Folke Öhman stiger åt sidan ett år tidigare än väntat. Nu krävs det politiskt ledarskap i hela Pargas, som får en stadsdirektörsprocess mitt i alla andra svåra processer.

  Någon ska hålla i skaftet

  Folke Öhman stiger åt sidan ett år tidigare än väntat. Nu krävs det politiskt ledarskap i hela Pargas, som får en stadsdirektörsprocess mitt i alla andra svåra processer.

  Fortsätt läsa...

 • Den smått absurda situationen där en myndighet skulle ha förbjudit ordet viski i privata blogginlägg visar att vår alkohollagstiftning inte går att anpassa till den digitala verkligheten. Övernitisk myndighetsövervakning får motsatt effekt.

  En storm i ett whiskyglas

  Den smått absurda situationen där en myndighet skulle ha förbjudit ordet viski i privata blogginlägg visar att vår alkohollagstiftning inte går att anpassa till den digitala verkligheten. Övernitisk myndighetsövervakning får motsatt effekt.

  Fortsätt läsa...

 • Standard & Poor’s nya betyg för Finland ska inte överdrivas, men signalen är klar: Det går inte längre att driva politik som bygger på ökad låneupptagning. I sex år har borgerliga statsministrar gjort det. Tagit mera lån, men talat om strukturer.

  Konsulten har en poäng

  Standard & Poor’s nya betyg för Finland ska inte överdrivas, men signalen är klar: Det går inte längre att driva politik som bygger på ökad låneupptagning. I sex år har borgerliga statsministrar gjort det. Tagit mera lån, men talat om strukturer.

  Fortsätt läsa...

 • Kommunikationsministeriet utreder hur kommunikationerna i skärgården kunde ordnas på bästa sätt. Användaravgifter finns med i tankarna. Bra. Men bredda perspektivet. Testa trängselskatt i Helsingfors också.

  Bredda perspektivet

  Kommunikationsministeriet utreder hur kommunikationerna i skärgården kunde ordnas på bästa sätt. Användaravgifter finns med i tankarna. Bra. Men bredda perspektivet. Testa trängselskatt i Helsingfors också.

  Fortsätt läsa...

 • Ebola kom nära oss i och med smittade i Spanien och Norge. Nu kommer det att skapas mediehysteri kring ebola. Volymen blir sannolikt högre än kvaliteten.

  Hysteri och epidemi i medierna

  Ebola kom nära oss i och med smittade i Spanien och Norge. Nu kommer det att skapas mediehysteri kring ebola. Volymen blir sannolikt högre än kvaliteten.

  Fortsätt läsa...

 • Den nya fiskelagen har nästan enbart debatterats utgående från vilka seniorer som ska betala vad för sitt fritidsfiske. Lagen kan innebära att själva näringen inte hörs i kabinetten där besluten fattas. Det drabbar också fritidsfiskarna.

  Då fisket når rubrikerna

  Den nya fiskelagen har nästan enbart debatterats utgående från vilka seniorer som ska betala vad för sitt fritidsfiske. Lagen kan innebära att själva näringen inte hörs i kabinetten där besluten fattas. Det drabbar också fritidsfiskarna.

  Fortsätt läsa...