Ledare

 • Marinen har ljugit svenskarna rakt upp i ansiktet med att gå ut med ”desinformation”, tycker man i svenska medier – och på vissa håll också hos oss. Nejdå. Att sprida felaktig information kan vara ett taktiskt drag av försvaret.

  Därför ”ljuger” försvaret

  Marinen har ljugit svenskarna rakt upp i ansiktet med att gå ut med ”desinformation”, tycker man i svenska medier – och på vissa håll också hos oss. Nejdå. Att sprida felaktig information kan vara ett taktiskt drag av försvaret.

  Fortsätt läsa...

 • De nya utkasten till färjtidtabeller på passet Pargas–Nagu är ur alla synvinklar fel. Nu föreslås inte längre inbesparingar. Nu talar vi om en nedmontering av skärgårdssamhället.

  Det räcker nu!

  De nya utkasten till färjtidtabeller på passet Pargas–Nagu är ur alla synvinklar fel. Nu föreslås inte längre inbesparingar. Nu talar vi om en nedmontering av skärgårdssamhället.

  Fortsätt läsa...

 • Havsbottnen på Erstan lider av syrebrist och höga halter av fosfor. Utanför Bläsnäs i Pargas är bottnen död. Nu slår forskarna larm om nedskräpning på mikronivå som ett nytt problem för Östersjön.

  Sorgligt på mikronivå

  Havsbottnen på Erstan lider av syrebrist och höga halter av fosfor. Utanför Bläsnäs i Pargas är bottnen död. Nu slår forskarna larm om nedskräpning på mikronivå som ett nytt problem för Östersjön.

  Fortsätt läsa...

 • Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Regionen måste växla upp

  Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Fortsätt läsa...

 • Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Som en ubåt på posten

  Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Fortsätt läsa...

 • Hockeyligan gör rätt i att tänka business. Men den glömmer också bort ekonomiska realiteter – det behövs mera sport i sporten som måste bli lättare tillgänglig.

  Hockeyprodukten är illa ute

  Hockeyligan gör rätt i att tänka business. Men den glömmer också bort ekonomiska realiteter – det behövs mera sport i sporten som måste bli lättare tillgänglig.

  Fortsätt läsa...

 • Om Sverige har klarat ekonomin bättre än vi är det väl orsak nog att låta en före detta svensk finansminister komma med förslag på vad vi kunde göra – bara han kommer fram med något nytt.

  Bra, men kom med något nytt!

  Om Sverige har klarat ekonomin bättre än vi är det väl orsak nog att låta en före detta svensk finansminister komma med förslag på vad vi kunde göra – bara han kommer fram med något nytt.

  Fortsätt läsa...

 • Folke Öhman stiger åt sidan ett år tidigare än väntat. Nu krävs det politiskt ledarskap i hela Pargas, som får en stadsdirektörsprocess mitt i alla andra svåra processer.

  Någon ska hålla i skaftet

  Folke Öhman stiger åt sidan ett år tidigare än väntat. Nu krävs det politiskt ledarskap i hela Pargas, som får en stadsdirektörsprocess mitt i alla andra svåra processer.

  Fortsätt läsa...

 • Den smått absurda situationen där en myndighet skulle ha förbjudit ordet viski i privata blogginlägg visar att vår alkohollagstiftning inte går att anpassa till den digitala verkligheten. Övernitisk myndighetsövervakning får motsatt effekt.

  En storm i ett whiskyglas

  Den smått absurda situationen där en myndighet skulle ha förbjudit ordet viski i privata blogginlägg visar att vår alkohollagstiftning inte går att anpassa till den digitala verkligheten. Övernitisk myndighetsövervakning får motsatt effekt.

  Fortsätt läsa...

 • Standard & Poor’s nya betyg för Finland ska inte överdrivas, men signalen är klar: Det går inte längre att driva politik som bygger på ökad låneupptagning. I sex år har borgerliga statsministrar gjort det. Tagit mera lån, men talat om strukturer.

  Konsulten har en poäng

  Standard & Poor’s nya betyg för Finland ska inte överdrivas, men signalen är klar: Det går inte längre att driva politik som bygger på ökad låneupptagning. I sex år har borgerliga statsministrar gjort det. Tagit mera lån, men talat om strukturer.

  Fortsätt läsa...