Ledare

 • LEDARE. Timo Soini bygger nu upp en valrörelse som kommer att ifrågasätta vår Greklandstaktik. Den argumentationen kommer att gå hem hos väljarna. Men finns det andra alternativ än att efterskänka de grekiska lånen?

  Grekland lämnar oss inte

  LEDARE. Timo Soini bygger nu upp en valrörelse som kommer att ifrågasätta vår Greklandstaktik. Den argumentationen kommer att gå hem hos väljarna. Men finns det andra alternativ än att efterskänka de grekiska lånen?

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. ”Den största strategiska vändningen inom markethandeln på ett decennium”. Så beskrev […]

  Priset och kedjereaktionen

  LEDARE. ”Den största strategiska vändningen inom markethandeln på ett decennium”. Så beskrev […]

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Här är presidenten inne på helt rätt spår. Om USA och kanske Nato vill visa ryssarna sina muskler ska vi stå utanför det. I den bodybuildingshowen har vi ingen plats.

  Med, men ändå inte

  LEDARE. Här är presidenten inne på helt rätt spår. Om USA och kanske Nato vill visa ryssarna sina muskler ska vi stå utanför det. I den bodybuildingshowen har vi ingen plats.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Att bygga konsensusanda i Pargas blir Patrik Nygréns största och svåraste uppdrag. Möjligen får Nygrén en ny kollega i Kimitoön. Åboland har rätt att vänta sig kommunal nystart.

  Dags för konsensusanda

  LEDARE. Att bygga konsensusanda i Pargas blir Patrik Nygréns största och svåraste uppdrag. Möjligen får Nygrén en ny kollega i Kimitoön. Åboland har rätt att vänta sig kommunal nystart.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Ge skärgårdsföretagare och mathantverkare en chans att ägna sig åt småskalig produktion också i Åboland och annan glesbygd.

  Mathantvärk

  LEDARE. Ge skärgårdsföretagare och mathantverkare en chans att ägna sig åt småskalig produktion också i Åboland och annan glesbygd.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Ta med bilskatten i den skattereform som måste göras. Skippa bilskatten och gå över till fordonsskatt, innan EU tvingar fram ändringen. Vi måste ha renare och säkrare bilar på vägarna.

  Förnya bilskatten!

  LEDARE. Ta med bilskatten i den skattereform som måste göras. Skippa bilskatten och gå över till fordonsskatt, innan EU tvingar fram ändringen. Vi måste ha renare och säkrare bilar på vägarna.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Det är en uppenbar risk att gå ut med en plan B för skolsvenskan, innan beslutet är fattat i riksdagen. Plan C kunde vara att införa många flera språk i dagis och förskola. Det skulle ge språkintresse som också skulle stödja svenskan.

  Plan C

  LEDARE. Det är en uppenbar risk att gå ut med en plan B för skolsvenskan, innan beslutet är fattat i riksdagen. Plan C kunde vara att införa många flera språk i dagis och förskola. Det skulle ge språkintresse som också skulle stödja svenskan.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Kommunministern Paula Risikko varnar för att samkommuner inte löser kommunkrisen. Hon talar ändå för en vårdreform, som uttryckligen är ett samkommunsbygge. Hade det inte varit naturligare att göra vårdreformen som något helt nytt?

  Att bygga gammalt

  LEDARE. Kommunministern Paula Risikko varnar för att samkommuner inte löser kommunkrisen. Hon talar ändå för en vårdreform, som uttryckligen är ett samkommunsbygge. Hade det inte varit naturligare att göra vårdreformen som något helt nytt?

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Stiftelsen för Åbo Akademi förhandlade uteslutande med Åbolands skärgårdsstiftelse om Skärgårdscentrum Korpoström. Det säger något om skärgårdsstiftelsens plats i Svenskfinlands fondvärld.

  De små kretsarnas center

  LEDARE. Stiftelsen för Åbo Akademi förhandlade uteslutande med Åbolands skärgårdsstiftelse om Skärgårdscentrum Korpoström. Det säger något om skärgårdsstiftelsens plats i Svenskfinlands fondvärld.

  Fortsätt läsa...

 • LEDARE. Takten – och omfattningen – får en att dra efter andan. Finns det plats för äldre damer, som är på väg till en testund som i verkligheten hölls för decennier sedan, i en sådan rasande fart?

  Finns det plats?

  LEDARE. Takten – och omfattningen – får en att dra efter andan. Finns det plats för äldre damer, som är på väg till en testund som i verkligheten hölls för decennier sedan, i en sådan rasande fart?

  Fortsätt läsa...