Just nu

Ledare

Våga ge lillfingret?

LEDAREN. Det handlar alltså om en systemförändring där facken måste fråga sig vad som blir kvar av handen om man ger Sipilä lillfingret.

00:01, 5 augusti, 2015

Börja i regeringen!

LEDAREN. Om regeringen nu tänker gör allt för att stävja extremrörelser, som alltså statsministern lovade, vad exakt har statsministern och regeringen nu tänkt göra? Någonting mera än några twitterrader, kanske?

00:01, 4 augusti, 2015

För lite surr

LEDAREN. Det är inte bara honungsskörden som blir lidande av en sval och regnig sommar som håller bina inne i kuporna. Binas roll som viktiga pollinerare uppmärksammas allt mer som en följd av att stora mängder bin har dött i både Europa och USA. Många nyttoväxter behöver bin.

00:01, 1 augusti, 2015

Våldet tar inte slut

LEDAREN. Skyddshemmens statliga anslag räcker inte för hela året. Behovet av en trygg plats för den som inte kan stanna kvar hemma är så stort att fler platser skulle behövas, men pengarna tryter. Det gör inte våldet.

00:01, 31 juli, 2015

Bra med fortsättning

LEDAREN. Tusentals visade sitt stöd för ett mångkulturellt samhälle och mot rasism i Helsingfors i tisdags. Det är fint att en persons utspel bemöts av så många och att manifestationerna fortsätter till exempel i Åbo då Sannfinländarna håller partidag. Samtidigt behövs ständiga manifestationer i vardagen.

00:01, 30 juli, 2015

Yrkesstolthet

LEDAREN. Två företagare i Tammerfors vill starta en frisörsalong där barbröstade kvinnor klipper kunderna. Att överhuvudtaget lansera en sådan idé är både sorgligt och unket. De säger sig efterlysa yrkesskicklighet, men förhoppningsvis går yrkesstoltheten före.

00:01, 29 juli, 2015

LEDARSTICK: Motkrafter

LEDARSTICKET. Det finns motkrafter, som kan mobiliseras med kort varsel. Det ordnas samtidiga demonstrationer i Helsingfors, Tammerfors, Björneborg och Uleåborg.

00:01, 29 juli, 2015

Sätt ner foten

LEDAREN. Varför tar inte partiledaren Timo Soini avstånd från den sannfinländska riksdagsledamoten Olli Immonens utspel? Vilken är Soinis agenda? Är det faktiskt så i det här fallet att den som tiger samtycker?

00:01, 28 juli, 2015

Stadsparalleller

LEDAREN. En ny generalplan, som styr stadsutvecklingen, är aktuell både i Helsingfors och i Åbo. Spårtrafiken är en nyckel i Helsingfors, eftersom allt fler vill bo i centrum. I Åbo väntas politikerna fatta beslut om eventuell spårtrafik i höst. Kostnaderna talar emot den.

00:01, 25 juli, 2015

Inflation eller äkta påverkan

LEDAREN. Nästan 400 medborgarinitiativ har fötts sedan möjligheten till dem på nätet föddes för några år sedan. Men av dem har bara sex nått så långt som till riksdagsbehandling. Gränsen på 50 000 namn betyder att man fortfarande måste kunna argumentera för sin sak.

00:01, 24 juli, 2015

1 2 3 150