Ledare

 • Åbos stadsdirektör Aleksi Randell är förbannad på vårdreformen och på att man inte hört kommunerna tillräckligt. Han har rätt. Ingen bryr sig om kommunerna.

  Irriterad Randell har en poäng

  Åbos stadsdirektör Aleksi Randell är förbannad på vårdreformen och på att man inte hört kommunerna tillräckligt. Han har rätt. Ingen bryr sig om kommunerna.

  Fortsätt läsa...

 • Självklart ska samkönade par ha samma rättigheter som alla andra och kunna ingå jämställt äktenskap. Hur kyrkan förhåller sig till det är sedan kyrkans sak. Vi är precis så goda som vi behandlar våra minoriteter.

  En självklarhet

  Självklart ska samkönade par ha samma rättigheter som alla andra och kunna ingå jämställt äktenskap. Hur kyrkan förhåller sig till det är sedan kyrkans sak. Vi är precis så goda som vi behandlar våra minoriteter.

  Fortsätt läsa...

 • Regeringen var tvungen att pressa fram ett lagförslag till vårdreform. Det innehåller många stora problem. Grundlagen, Centern och pengarna kan ännu förändra allting.

  Leendet stelnar

  Regeringen var tvungen att pressa fram ett lagförslag till vårdreform. Det innehåller många stora problem. Grundlagen, Centern och pengarna kan ännu förändra allting.

  Fortsätt läsa...

 • Kommunutredarna borde ha haft sällskap av en medlare om regeringen verkligen vill att landets kommuner ska bli färre genom sammanslagningar. Talar utredningarnas siffror eller kommuninvånarna ett tydligare språk?

  Medlingen saknas

  Kommunutredarna borde ha haft sällskap av en medlare om regeringen verkligen vill att landets kommuner ska bli färre genom sammanslagningar. Talar utredningarnas siffror eller kommuninvånarna ett tydligare språk?

  Fortsätt läsa...

 • Stubb-fenomenet håller inte. Samlingspartiet kommer att få brakstryk i nästa val. Centern kommer att vinna valet. Om Juha Sipilä ska sjösätta ett samhällsfördrag går det inte utan SDP i regeringen.

  Konsekvensen av fel val

  Stubb-fenomenet håller inte. Samlingspartiet kommer att få brakstryk i nästa val. Centern kommer att vinna valet. Om Juha Sipilä ska sjösätta ett samhällsfördrag går det inte utan SDP i regeringen.

  Fortsätt läsa...

 • Nästa vecka är Åboregionens kommunutredare klara med sitt arbete, där sammanslagningsmöjligheterna för […]

  Bidde det ens en tumme?

  Nästa vecka är Åboregionens kommunutredare klara med sitt arbete, där sammanslagningsmöjligheterna för […]

  Fortsätt läsa...

 • Nokia lanserar en pekplatta för att man vill tillbaka till konsumenternas fickor. Nokia måste lyckas, men har gett sig in på en oerhört konkurrensutsatt marknad. Varje lyckat Nokia-steg innebär ändå framtidstro för vår ekonomi.

  Nu måste Nokia lyckas

  Nokia lanserar en pekplatta för att man vill tillbaka till konsumenternas fickor. Nokia måste lyckas, men har gett sig in på en oerhört konkurrensutsatt marknad. Varje lyckat Nokia-steg innebär ändå framtidstro för vår ekonomi.

  Fortsätt läsa...

 • Vem ska svenska föräldrar i Åbo skälla på när familjerna tvingas till tillfälliga lösningar och klumpiga arrangemang? Att anklaga bildningssektorns svenska tjänstemän eller svenska sektionens politiker är bekvämt men egentligen att skälla under fel träd.

  2,5 kilometer för mycket

  Vem ska svenska föräldrar i Åbo skälla på när familjerna tvingas till tillfälliga lösningar och klumpiga arrangemang? Att anklaga bildningssektorns svenska tjänstemän eller svenska sektionens politiker är bekvämt men egentligen att skälla under fel träd.

  Fortsätt läsa...

 • Torgparkeringen i Åbo fick ett nytt evigt liv i måndags. Men hur ska Salutorgsmiljön räddas och från vad? Världen har förändrats drastiskt under torgparkeringens två decennier av knappa omröstningar.

  Prestige går före vett?

  Torgparkeringen i Åbo fick ett nytt evigt liv i måndags. Men hur ska Salutorgsmiljön räddas och från vad? Världen har förändrats drastiskt under torgparkeringens två decennier av knappa omröstningar.

  Fortsätt läsa...

 • President Sauli Niinistö säger att regeringen kommit med illusioner istället för ekonomisk politik. Kanske det. Men exakt vad skulle presidenten ha gjort på annat sätt? Och hur?

  Var är illusionerna?

  President Sauli Niinistö säger att regeringen kommit med illusioner istället för ekonomisk politik. Kanske det. Men exakt vad skulle presidenten ha gjort på annat sätt? Och hur?

  Fortsätt läsa...