Landet på hjul. AKT gick ur fördragsprocessen. Då EK ytterligare häller bensin på lågorna, står vi inför något som är mycket explosivt. Nu kan det gå så att alla förlorar mycket. Lehtikuva
Ledare

Upplagt för vad som helst

00:45, 28 november, 2015 0

LEDAREN. Efter AKT:s och EK:s utspel är arbetsmarknaden nu rena krutdurken. Att nämna ordet krismedvetenhet i den här situationen kan regeringen glömma. De konflikter som nu kan uppstå kan bli rena kriget, som vore helt förödande för landet.

Flytta på er! Det måste bli möjligt att skrämma skarv från områden med känsliga, eller rika, fiskevatten, kräver fiskeriorganisationerna. ÅU-foto
Ledare

Ministern får bra vägkost om skarvplan

00:44, 27 november, 2015 0

LEDAREN. Skarvproblemet är ett mänska-mänska-problem. Därför behövs säkert utredningar om skarvens socioekonomiska effekter. Men det finns tillräckligt med data för att kunna dra slutsatser genast. Miljöministern får snart gedigen vägkost beträffande skarven.

Tre linjer föreslås i skede ett. Fullmäktige tar ställning inom kort. Karta: Åbo stad
Ledare

I väntan på spårvagnen

00:05, 26 november, 2015 1

LEDAREN. Före jul ska Åbos beslutsfattare fatta sitt kanske största beslut på många år – ja eller nej till spårväg. Ja eller nej till en beräknad utgift på 423 miljoner euro. Mycket talar för att superbussen blir ett mellanskede – i väntan på en spårvagn.

Bollhall på gång. Stadsstyrelsen i Åbo har valt entreprenör. Om allt går som smort den här gången kan hallen vara klar 2017. Eller 2018. Hallen har fördröjts otaliga gånger tidigare. Illustration: Åbo stad
Ledare

”Bollhallen kan stå klar 2017”

00:01, 25 november, 2015 0

LEDAREN. Stadsstyrelsen har valt entreprenör för bollhallsbygget i Kuppis. Så långt har man aldrig tidigare nått i den utdragna processen om en bollhall i Åbo, som har pågått i åratal. Blir hallen verkligen verklighet den här gången?

Uppåt på karriärstegen? Li Andersson fuderar över julen på om hon tänker ställa upp som ordförandekandidat. Dagens gissning är att hon ställer upp. Lehtikuva
Ledare

Li(tar) Vänsterförbundet?

00:04, 24 november, 2015 0

LEDAREN. Li Andersson har tillräcklig medvind för att ge sig in kampen om ordförandeskapet i Vänsterförbundet. För att lyckas bli partiledare behöver hon partiets tillit. Att vara valfenomen är en sak. Att vara partiledare som ska ge partiet en bättre framtid är en helt annan.

Poststrejk. Lehtikuva
Ledare

Förändringen går inte att strejka bort

00:51, 21 november, 2015 0

LEDAREN. Det går inte att strejka bort den förändring Posten måste genomgå. Digitaliseringen förändrar nästan alla branscher totalt. Staten har låtit Posten traska på i nästan oförändrade spår för länge.

Budgetdiskussion. Åbo fullmäktige slog nyss fast skattesatserna för nästa år. Foto: Carina Holm
Ledare

När budbäraren går före budskapet

00:01, 20 november, 2015 0

LEDAREN. Budgetbehandlingen i Åbo stadsfullmäktige är ett fascinerande skådespel, där formen stundtals väger tyngre än innehållet. Fel avsändare ger märkliga resultat i omröstningarna. Därmed säger majoriteten nej till att förorterna ska utvecklas och till ett smidigare bidragssystem.

1 2 3 226