Ledare

 • I dag når vindkraftsplaneringen i Kimitoöns kommun en ny politisk nivå. Men oavsett kommunstyrelsens beslut är processen långt från över.

  Vindkraften kräver aktivitet

  I dag når vindkraftsplaneringen i Kimitoöns kommun en ny politisk nivå. Men oavsett kommunstyrelsens beslut är processen långt från över.

  Fortsätt läsa...

 • Det är konstigt att så få är intresserade av hur kyrkan använder de stora summor den får in genom kyrkoskatten. Passiviteten gentemot kyrkan så stark att man inte bryr sig om att påverka någonting alls och därför låter bli att rösta i församlingsvalet.

  Det viktigaste valet – igen

  Det är konstigt att så få är intresserade av hur kyrkan använder de stora summor den får in genom kyrkoskatten. Passiviteten gentemot kyrkan så stark att man inte bryr sig om att påverka någonting alls och därför låter bli att rösta i församlingsvalet.

  Fortsätt läsa...

 • Sällan har väl Stubb haft så rätt som när han i går sade att det inte finns rum för såsande i regeringen nu. Kärnkraftsproblemen hade kanske aldrig uppstått om näringslivet inte å sin sida hade såsat till dem.

  Sju månader utan att såsa

  Sällan har väl Stubb haft så rätt som när han i går sade att det inte finns rum för såsande i regeringen nu. Kärnkraftsproblemen hade kanske aldrig uppstått om näringslivet inte å sin sida hade såsat till dem.

  Fortsätt läsa...

 • Det är rätt att lyssna på invånarna innan man fattar svåra beslut i Åboland, men man måste också visa att man lyssnat och inte bara noterat. Man måste ta hand om invånaren extra noga efter svåra beslut.

  Livet efter nej:et

  Det är rätt att lyssna på invånarna innan man fattar svåra beslut i Åboland, men man måste också visa att man lyssnat och inte bara noterat. Man måste ta hand om invånaren extra noga efter svåra beslut.

  Fortsätt läsa...

 • De gröna hårdtolkar morgondagens Fennovoimabeslut. Att stiga av nu kan säkert ses som rakryggat av vissa väljargrupper, men någon ska ta hand om landet också — som alltså stryker ett reaktorprojekt i morgon.

  Partiet framom landet

  De gröna hårdtolkar morgondagens Fennovoimabeslut. Att stiga av nu kan säkert ses som rakryggat av vissa väljargrupper, men någon ska ta hand om landet också — som alltså stryker ett reaktorprojekt i morgon.

  Fortsätt läsa...

 • Det svenska valresultatet rörde till det ordentligt för Stefan Löfven. Han kan bli den svagaste statsministern på mycket länge. Försvarsalliansen Sverige-Finland fick ingen puff framåt i och med valet.

  Oreda i folkhemmet

  Det svenska valresultatet rörde till det ordentligt för Stefan Löfven. Han kan bli den svagaste statsministern på mycket länge. Försvarsalliansen Sverige-Finland fick ingen puff framåt i och med valet.

  Fortsätt läsa...

 • Den inhemska hockeyligan kommer förmodligen att märka att konkurrensen om kundernas tid och pengar har hårdnat betydligt. Hockeyöverutbud ger heller inte större efterfrågan.

  Nu testas hockeyn

  Den inhemska hockeyligan kommer förmodligen att märka att konkurrensen om kundernas tid och pengar har hårdnat betydligt. Hockeyöverutbud ger heller inte större efterfrågan.

  Fortsätt läsa...

 • Rapporterna om att invandrare tvingas betala själva för att integreras på svenska är ofattbara. Om detta inte är en lapsus, kan de svenska kommunerna ta sig en funderare på om de vill vara med i invandringstalkot över huvudtaget.

  Ofattbar integreringsmiss

  Rapporterna om att invandrare tvingas betala själva för att integreras på svenska är ofattbara. Om detta inte är en lapsus, kan de svenska kommunerna ta sig en funderare på om de vill vara med i invandringstalkot över huvudtaget.

  Fortsätt läsa...

 • Vårdreformen innebär att man bygger till på ett redan överbyggt välfärdsbygge. Modet att rycka ut som en Raimo Sailas och förändra finns inte. Det kommer vårdreformen att visa.

  Vem rycker ut som en Raimo Sailas?

  Vårdreformen innebär att man bygger till på ett redan överbyggt välfärdsbygge. Modet att rycka ut som en Raimo Sailas och förändra finns inte. Det kommer vårdreformen att visa.

  Fortsätt läsa...

 • Katedralskolan är oskyldig till den knarkhärva som nu nystas upp. Det effektivaste skyddet mot narkotika är en individ som tackar nej. Hur gör man sådana individer?

  Grönare gräs på andra sidan förbudet?

  Katedralskolan är oskyldig till den knarkhärva som nu nystas upp. Det effektivaste skyddet mot narkotika är en individ som tackar nej. Hur gör man sådana individer?

  Fortsätt läsa...