Ledare

 • Äntligen finns det ett svar på vad som ska hända med Åboregionens brännbara avfall när avfallskraftverket i Oriketo monteras ner efter årsskiftet. Svaret är en helt ny anläggning som byggs i Salo. Det finns ett slut på soprallyt från regionen i sikte.

  Salo vann sopkampen

  Äntligen finns det ett svar på vad som ska hända med Åboregionens brännbara avfall när avfallskraftverket i Oriketo monteras ner efter årsskiftet. Svaret är en helt ny anläggning som byggs i Salo. Det finns ett slut på soprallyt från regionen i sikte.

  Fortsätt läsa...

 • Bollhallsprocessen i Åbo är på väg att segla upp som ytterligare ett praktexempel på märkligt beslutsfattande. Kan Åbo faktiskt inte bättre än så här?

  Inga stilpoäng här heller

  Bollhallsprocessen i Åbo är på väg att segla upp som ytterligare ett praktexempel på märkligt beslutsfattande. Kan Åbo faktiskt inte bättre än så här?

  Fortsätt läsa...

 • Det traditionella tevetittandet flyr från vardagsrummen ut till mobila jag-medier. Mobilen kan bli den historiskt största förändraren av mänskligt beteende på mycket, mycket länge.

  Jag-mediet är kanske bara bra trots allt?

  Det traditionella tevetittandet flyr från vardagsrummen ut till mobila jag-medier. Mobilen kan bli den historiskt största förändraren av mänskligt beteende på mycket, mycket länge.

  Fortsätt läsa...

 • Det har gått prestige och troll i torgparkeringsfrågan. Nu gäller det bara att få ”rätt” i en politisk evighetskarusell som redan blivit löjlig. Salutorget måste åtgärdas – med eller utan parkering.

  Hoppsan, Lindholm!

  Det har gått prestige och troll i torgparkeringsfrågan. Nu gäller det bara att få ”rätt” i en politisk evighetskarusell som redan blivit löjlig. Salutorget måste åtgärdas – med eller utan parkering.

  Fortsätt läsa...

 • Björn Wahlroos har tänkt högt om förtida val som en nystart för landet. Nystarten behövs säkert, men den börjar i en bra och förståelig valrörelse inför det ordinarie valet. Wahlroos & Co får också tala tydligare.

  Varning för tjafsrörelse

  Björn Wahlroos har tänkt högt om förtida val som en nystart för landet. Nystarten behövs säkert, men den börjar i en bra och förståelig valrörelse inför det ordinarie valet. Wahlroos & Co får också tala tydligare.

  Fortsätt läsa...

 • Marinen har ljugit svenskarna rakt upp i ansiktet med att gå ut med ”desinformation”, tycker man i svenska medier – och på vissa håll också hos oss. Nejdå. Att sprida felaktig information kan vara ett taktiskt drag av försvaret.

  Därför ”ljuger” försvaret

  Marinen har ljugit svenskarna rakt upp i ansiktet med att gå ut med ”desinformation”, tycker man i svenska medier – och på vissa håll också hos oss. Nejdå. Att sprida felaktig information kan vara ett taktiskt drag av försvaret.

  Fortsätt läsa...

 • De nya utkasten till färjtidtabeller på passet Pargas–Nagu är ur alla synvinklar fel. Nu föreslås inte längre inbesparingar. Nu talar vi om en nedmontering av skärgårdssamhället.

  Det räcker nu!

  De nya utkasten till färjtidtabeller på passet Pargas–Nagu är ur alla synvinklar fel. Nu föreslås inte längre inbesparingar. Nu talar vi om en nedmontering av skärgårdssamhället.

  Fortsätt läsa...

 • Havsbottnen på Erstan lider av syrebrist och höga halter av fosfor. Utanför Bläsnäs i Pargas är bottnen död. Nu slår forskarna larm om nedskräpning på mikronivå som ett nytt problem för Östersjön.

  Sorgligt på mikronivå

  Havsbottnen på Erstan lider av syrebrist och höga halter av fosfor. Utanför Bläsnäs i Pargas är bottnen död. Nu slår forskarna larm om nedskräpning på mikronivå som ett nytt problem för Östersjön.

  Fortsätt läsa...

 • Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Regionen måste växla upp

  Vårt landskapsförbund ska han ny chef och styrelseordförande. Nu gäller det att hitta personer som har viljan och förmågan att växla upp ordentligt i lobbandet för vår region.

  Fortsätt läsa...

 • Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Som en ubåt på posten

  Den svenska ubåtsjakten kommer som ett brev på posten för dem som vill höja försvarsanslagen. Om man hittar en rysk ubåt på svenska vatten har säkerhetskrisen i Europa nått EU. Då kan vad som helst hända härnäst.

  Fortsätt läsa...