Ledare

 • Nästa vecka är Åboregionens kommunutredare klara med sitt arbete, där sammanslagningsmöjligheterna för […]

  Bidde det ens en tumme?

  Nästa vecka är Åboregionens kommunutredare klara med sitt arbete, där sammanslagningsmöjligheterna för […]

  Fortsätt läsa...

 • Nokia lanserar en pekplatta för att man vill tillbaka till konsumenternas fickor. Nokia måste lyckas, men har gett sig in på en oerhört konkurrensutsatt marknad. Varje lyckat Nokia-steg innebär ändå framtidstro för vår ekonomi.

  Nu måste Nokia lyckas

  Nokia lanserar en pekplatta för att man vill tillbaka till konsumenternas fickor. Nokia måste lyckas, men har gett sig in på en oerhört konkurrensutsatt marknad. Varje lyckat Nokia-steg innebär ändå framtidstro för vår ekonomi.

  Fortsätt läsa...

 • Vem ska svenska föräldrar i Åbo skälla på när familjerna tvingas till tillfälliga lösningar och klumpiga arrangemang? Att anklaga bildningssektorns svenska tjänstemän eller svenska sektionens politiker är bekvämt men egentligen att skälla under fel träd.

  2,5 kilometer för mycket

  Vem ska svenska föräldrar i Åbo skälla på när familjerna tvingas till tillfälliga lösningar och klumpiga arrangemang? Att anklaga bildningssektorns svenska tjänstemän eller svenska sektionens politiker är bekvämt men egentligen att skälla under fel träd.

  Fortsätt läsa...

 • Torgparkeringen i Åbo fick ett nytt evigt liv i måndags. Men hur ska Salutorgsmiljön räddas och från vad? Världen har förändrats drastiskt under torgparkeringens två decennier av knappa omröstningar.

  Prestige går före vett?

  Torgparkeringen i Åbo fick ett nytt evigt liv i måndags. Men hur ska Salutorgsmiljön räddas och från vad? Världen har förändrats drastiskt under torgparkeringens två decennier av knappa omröstningar.

  Fortsätt läsa...

 • President Sauli Niinistö säger att regeringen kommit med illusioner istället för ekonomisk politik. Kanske det. Men exakt vad skulle presidenten ha gjort på annat sätt? Och hur?

  Var är illusionerna?

  President Sauli Niinistö säger att regeringen kommit med illusioner istället för ekonomisk politik. Kanske det. Men exakt vad skulle presidenten ha gjort på annat sätt? Och hur?

  Fortsätt läsa...

 • På måndagen måste Åbofullmäktige kunna fatta beslut om torgparkeringen. Oberoende av beslut ska torgmiljön åtgärdas. För att Åbo och Åboborna är värda det.

  Fatta beslut och gå vidare!

  På måndagen måste Åbofullmäktige kunna fatta beslut om torgparkeringen. Oberoende av beslut ska torgmiljön åtgärdas. För att Åbo och Åboborna är värda det.

  Fortsätt läsa...

 • Kina ska också minska sina utsläpp av växthusgaser till år 2030. Välkommet, även om det inte räcker. Efterfrågan på alternativ energiproduktion har framtiden framför sig.

  Världen väntar

  Kina ska också minska sina utsläpp av växthusgaser till år 2030. Välkommet, även om det inte räcker. Efterfrågan på alternativ energiproduktion har framtiden framför sig.

  Fortsätt läsa...

 • Naguhögstadiet räddades inte av Pargasfullmäktige, det fick en time out. Nu ska skolnätet redas ut på nytt. Det ger tid för politiska omgrupperingar – om det är det man är ute efter. Skärgårdsprincipiellt är frågan mycket stor.

  För tidiga applåder

  Naguhögstadiet räddades inte av Pargasfullmäktige, det fick en time out. Nu ska skolnätet redas ut på nytt. Det ger tid för politiska omgrupperingar – om det är det man är ute efter. Skärgårdsprincipiellt är frågan mycket stor.

  Fortsätt läsa...

 • Hur ska man lyckas rädda det förebyggande arbetet när det enda som i spartider räknas är att man kan stryka vissa konkreta utgifter här och nu, trots att det straffar sig på sikt?

  Vad kostar skor med broddar?

  Hur ska man lyckas rädda det förebyggande arbetet när det enda som i spartider räknas är att man kan stryka vissa konkreta utgifter här och nu, trots att det straffar sig på sikt?

  Fortsätt läsa...

 • Att kasta ut Kai Suikkanen kan kännas förhastat. Men det kan vara det mest långsiktiga beslut TPS fattat på många år. Riskerna med en orutinerad trio i båset är stora, men som alltid med risker kan det ge bra avkastning.

  Det långsiktiga valet?

  Att kasta ut Kai Suikkanen kan kännas förhastat. Men det kan vara det mest långsiktiga beslut TPS fattat på många år. Riskerna med en orutinerad trio i båset är stora, men som alltid med risker kan det ge bra avkastning.

  Fortsätt läsa...